Teltet er tilbake på Øratorget i år. Festivalteltet, det folk husker fra kulturfestivalen, stedet for gode kulturopplevelser, for trivelige stunder med løs snipp og god stemning. Det har vært et savn. I år vil nok mange i Sunndal oppleve at de får festivalen sin tilbake.

Utestedene Rallarn pub og scene og Øra kafé forener krefter for å drifte teltet, som vil være åpent de siste dagene av Ørafest (banken har eget arrangement den første helga, se egen sak).

Torsdag 29. blir det konsert med Anita Hegerland og Eivind «Rattiti» Løberg på kveldstid.

Fredag kan folk få litt Hjertemedisin og andre godlåter fra Tre Små Kinesere, og lørdag settes punktum for Ørafest – tradisjonen tro – med rockeklubbens jam.

Også i år tror rockegeneral Roger Røen på sinn brakke. Han lover både godlåter og godstemning, med et repertoar som vil spenne fra James Brown, Kiss, AC/DC og Stevie Wonder til – sjølsagt – Jazzåteatrets «Glade gutter». Som trolig setter punktum med allsang og stemning helt oppunder teltduken den seine, lyse julinatta. Billettsalget er allerede godt i gang, og Røen minner om at jammen bestandig blir utsolgt.

Men utestedene har også mye mer å by på i egne hus gjennom Ørafest.

På Øra Kafé blir det minikonsert med Birri fredag 23. juni – Brita Skare Malvik, akkompagnert av Øystein Megård på gitar.

Lørdag 24. blir det jazzkonsert med Hayden Powell med venner. Powell har gjestet Sunndal flere ganger, og mange gleder seg til et gjenhør. Ettermiddagskonserten denne dagen er et samarbeid med jazzklubben. Etter jazzkonserten fortsetter kvelden med vorspiel før Åge Aleksandersen trør til på Øratorget. Ove Røen og Øystein Sandbukt spiller, og alle med Åge-billett får gratis inngang.

Tirsdag 27. inviterer Jazzåteatret Produksjon til en aften med Edith Piaf. Her er det Ladyens kapellmester Bjørnar Myhr som sammen med Anita Valderhaug tolker Edith Piaf og Vera Lynn.

Onsdag blir det musikkquiz på Øra Kafe med Øystein og Jo Inge. Det loves både live spilling og artige spørsmål om musikk gjennom flere tiår.

Kafeen holder åpent hver kveld under Ørafest, med unntak av søndag og mandag.

– Ørafest er et høydepunkt i året for Øra Kafe, med mye som skjer overalt på Øra, folk ute i gatene, mange har begynt med sommerferie, det er musikk, god stemning og lyse kvelder, sier Gideon Steinberg ved kafeen.

– Da er det godt å være i Sunndal!

På Rallarn er det Petter Bjørnbakk og Olav Mikkelsen som sørger for den gode følelsen før Åge-konserten på Øratorget lørdag 24. juni.

Onsdagen etter er det Skyttarlaget som skal få det til å smelle. Ole Erik Furu og Petter Bjørnbakk får selskap fra folk fra Lady-ensemblet på scenen denne kvelden.

Ellers blir puben åpen alle dager unntatt søndag, mandag og tirsdag gjennom Ørafest, opplyser Siri-Merete Skar.

– Rallarn blir et alternativ til teltet, her koster det ingenting å komme inn, forteller hun.

Skar sier at det i år satses skikkelig for å skape den gode festivalstemningen under Ørafest, med stort telt og et innhold som folk har etterlyst gjennom flere år.

– Vi håper at folket vil stille opp, og benytte seg av tilbudet. Nå kommer alt an på publikum!