Det var Molde-firmaet Dan-Dan Bygg som nylig kjøpte Sagtrøa bygdetun på Gjøra for en halv million kroner. Innehaver Daniel Jakubczyk fortalte til Driva at han nå vil restaurere bygningene. Planen er å leie ut til turister og andre interesserte.

– Dette må vi se positivt på. Vi er fornøyd med at Sagtrøa er solgt, sier Dyrnes til Driva. Nylig ble kontrakten underskrevet.

Da økonomi- og planutvalget i Sunndal valgte å gi rådmannen fullmakt til å forestå salget av Sagtrøa gjennom megler på det åpne markedet, la de inn en forutsetning om at framtidig eier «så vidt mulig skal drifte eiendommen i samsvar med relevante deler av Stiftelsen Sagtrøas opprinnelige formål». Formålet med stiftelsen var å gjenreise og bevare eldre tømmerbygninger som grunnlag for et bygdetun med aktivitets- og opplevelsestilbud på Gjøra. Videre forutsatte politikerne at «den kulturhistoriske verdien som Sagtrøa representerer så vidt mulig skal ivaretas gjennom å vedlikeholde og bevare bygninger og tun».

– Vi forstår det slik at kjøper ønsker å ivareta bygningene og holde dem åpne og tilgjengelige for allmennheten gjennom utleie. Han har også fortalt oss at han ser for seg aktiviteter for barn på området, sier Dyrnes, og forklarer at den framtidige bruken av bygningene dermed til en viss grad blir i tråd med stiftelsens opprinnelige formål. Hun viser til formuleringen satt av politikerne i vedtaket, «så vidt mulig».

– Hadde vi stilt hardere krav, kunne vi risikert å bli sittende med det. Det hadde vært verre, sier hun, og viser til behovet for vedlikehold av bygningene.

– Nå har vi fått en løsning vi har tro på.