Noe helt nytt ble lansert på Nesset musikkfest i år: forretten ble servert oppe på Låven med vin, heimebakt brød og ost, samt innslag av Bjørn Ølander og musikere. Deretter var hovedretten nede i kufjøset med konsert av Vilos trio.

Rundt 100 personer møtte opp og fikk en smak av noe nytt: herlig musikk sammen med god mat og drikke. Alle sanser ble stimulert. Folk sto i lang kø for å få brød bakt i prestegardsovn, med plommesyltetøy eller ost. Ole C. Haagensrud fortalte at Vilos trio møttes for sju år siden og at de har gjort mange konserter i Europa. I kufjøset framførte de fire nydelige satser. Vi ble med på en musikalsk reise med denne vare, stemningsfulle, følsomme og vakre musikken, fra de lystige triller til de melankolske, langsomme, så de mer lidenskapelige galopperende toner. Den stormende applausen var så veldig på sin plass. Risa Ambo spilte deretter Bach på klaver.

Bjørn Ølander snakket om Bjørnson og Grieg, samt andre komponister i hans nærhet som betydde noe og som han samarbeidet med, som Ole Bull.

Låven var et flott sted for musikk og mat. Bjørn Ølander forteller til Driva at han designet trappene som går ned fra låvedøra til salen, mens Nesset Bygg utførte arbeidet. Kommunen bevilget 250.000 kroner til trapper og golv.

– Det er utført dugnad av prestegardens venner og det var så vidt arbeidet ble ferdig til Nesset musikkfest startet. Det gjenstår litt arbeid med golvet, så kan Låven brukes til sosiale arrangement, og en kan ha utstillinger her. Det er et sommerlokale, så her må en kle seg ganske godt.

Bakerovnen er også ferdig restaurert og Ølander var tidlig oppe lørdag for å fyre opp i ovnen. Så kom Sissel E. Bugge, Lovise Eidsør og Linda Larssen og bakte 20 brød.

Elin Skjørsæther og Marit Ping Bersås var to unge som var på konserten:

– Vi synes det er fin musikk, det er beroligende å høre og vakkert, sier de to. De spiller piano sjøl og har utbytte av å lytte. De spiller også i korps og lærte mye av å få være med i sentrum da Garden opptrådte.

– Vi lærte å marsjere skikkelig! Det var spennende å se hvordan de gjør det, sier de.

Lars Petter Bjerkeset var rørt etter en formidabel musikkhelg.

– Vi er veldig fornøyde med oppmøtet på 100 og med arrangementet klassiske perler lørdag. Det er en ganske ny satsing, sier han. Det var rundt 2000 på Gardens marsj og show i Eidsvåg, rundt 1100 på korpskonsert torsdag, og over 600 på Red Hot.

– Jeg prøver å ikke ta det innover meg følelsesmessig før etter helga, for dette er så sterkt. I fjor solgte vi 595 billetter på forhånd og i år solgte vi 1800. Det er en tredobling. Det er mer en musikkfest enn en festival. Alle arrangement har vært nesten utsolgt. Det er helt overveldende. Jeg tar det nok innover meg i morgen, sa han til Driva.