Det koselige lokalet var stappfullt da Ole Christian Haagenrud fra festivalstyret ønsket velkommen og introduserte kveldens stjerne. Thing Helseth kom så ruslende inn på bare føtter mens hun spilte en vakker kulokk av Edvard Grieg på sin trompet. Et forventningsfullt publikum fikk så oppleve flott samspill av Thing Helseth og Haagenrud på klaveret. De fremførte et stykke av Dmitrij Sjostakovitsj samt Bartoks «Vuggevise» og her demonstrerte de begge en eksepsjonell evne til å formidle stemninger sammen, fra tyng dysterhet til lett lekenhet.

Thing Helseth ønsket så lyset i sitt liv, samboeren Sebastian Haukås, velkommen på scenen.

– Utrolig nok er jeg samboer med en trompetist, spøkte Thing Helseth og sammen spilte de et moderne amerikansk stykke av David Samson. Stykket var skrevet for to trompeter og tape, og sammen med et lydspor fra Ipaden skapte de to en aldeles magisk stund der kveldens første frysninger var et faktum. Kjemien mellom disse to var til å ta og føle på og de fortalte en historie med sine instrumenter gjennom en nydelig formidling og et helt ekstremt samspill.

Det nærmet seg en liten pause og Thing Helseth spilte oss ut i lufta med en utrolig morsom «Fanfare» skrevet av Stanley Freedman. Ikke visste jeg at man kunne skape slike lyder med en trompet. Mange brøt ut i latter av dette spesielle stykket som trompetisten kunne fortelle at Freedman visstnok skal ha skrevet på tull. I pausen kunne publikum nyte deilige kanapeer med diverse ost, servert av Svanhild Kvernberg og Anne Katrine Jensen som representerte Tine Meierier.

– Det skulle bare mangle at Tine støtter opp om Tine, smilte de to blide bondedamene. Jensen overrasket i tillegg Thing Helset etter konserten med å overrekke henne en rund og god ridder, det vil da si en ridderost, som artisten fornøyd tok imot.

Etter pause fikk Thing Helseth nye gjesteartister på scena. Erlend Ruud, Børge Styve, Mark Harrison og Sebastian Haukås fra Brasskompaniet ledsaget henne på mesterlig vis og sammen ga de oss bakoversveis med filmmusikken «The green hornet». Thing Helseth syntes å virkelig kose seg med to «bier» på hver side og stykket høstet stor applaus.

– Jeg møtte noen karer her tidligere i dag, og etter å ha øvd litt sammen bestemte vi oss for å spille litt for dere sammen i kveld, fortalte Thing Helseth så og introduserte Jørn Inge Frostad på bass, Kristian Frøland på tromme og selveste Frode Alnæs på gitar. Sammen fremførte de «My song» av Keith Jared og «At angøra en brygga» fra filmen med samme navn. Samarbeidet bar over hodet ikke preg av at de «øvde litt i stad», og lyden var utrolig behagelig i det relativt lille rommet. Runar Fiksdal, trombone, fra Red Hot og Håvard Vaage, trombone, Simen Rudi Solbakken, trombone og Anders Dalhaug, basstrombone, fra Brasskompaniet entret så scena og lagde trøkk sammen med hoveddama på «Finsk tango» og «Satoma» av Frank Zappa.

Deretter overrasket Thing Helseth med å gå over til vokal og ledsaget av samboeren på trompet, Alnæs på gitar, Frøland på tromme og Frostad på bass fremførte hun «The nearness of you» og «Both sides now». Man kunne ikke bli annet av bergtatt av den følsomme, vakre stemmen hennes og det nydelige samspillet dem imellom. Til avslutning spilte bandet og alle blåserne «Spain» av Chick Corea og satte dermed en verdig punktum på en fantastisk konsert. Når det gjaldt ekstranummer fortalte Thing Helset at for å høre mer må man møte opp på kirkekonserten i Nesset Kirke søndag. –Der vil dere få mer både av meg og en rekke andre flotte artister, lovet hun. Alnæs var også fornøyd etter konserten.

– Utrolig gøy å møte Tine her i dag og impulsivt bestemme oss for å spille sammen. Denne type spilling og denne type festival er helt etter mitt hjerte og jeg storkoser meg her i Eidsvåg. Helt rått hva gjengen bak Nesset Musikkfest har fått til. Nå gleder jeg meg bare til å entre scena sammen med Red Hot senere i kveld, smilte Alnæs.