Det var etter møtet med lokale teaterfolk og under møtet med kjemiskmedlemmer på velferdshuset Giske hadde fått klare råd når det etter kjemisk sin mening er klart for regjeringsskifte etter høstens valg. Kjemisk vil svært gjerne ha Giske som industriminister, mens teaterfolkene ønsker seg trønderen som kulturminister igjen.

– Det var bra det ikke var motsatt da, smiler Giske da Driva får en liten prat med ham i pausen under Sunndalskonferansen.

Klar for regjering

Giske mener mye peker i retning av at Arbeiderpartiet kommer i regjering etter valget. Han viser til meningsmålinger som har vist rødgrønt flertall i et års tid, og at det for Arbeiderpartiet handler om å få folk opp av sofaene og til valgurnene.

– I Møre og Romsdal kommer det til å stå mellom Frps andremandat og Tove-Lise fra tredjeplassen på Ap-lista.

Giske mener det er viktig med en ny regjering som sier nei både til salg av Norge og av Hydro.

– Staten har 34 prosents eierskap i Hydro. Dette er et ledd i en langsiktig industriell tankegang. Det er viktig å ha selskap som investerer i framtida. De statlige eierskapet i Hydro er prioritert fra Arbeiderpartiets side. Det er viktig å si et klart nei til salg av Hydro og Norge, slik dagens regjering ønsker.

Vil ha Torve med

Giske er ikke i tvil om at Hydro og aluminiumsverket har mange år foran seg på Sunndalsøra. Han mener en stortingsplass til Tove-Lise Torve vil bidra til å sikre det.

– Det er ikke store løftet som skal til før hun er inne.

Tove-Lise Torve sier til Driva at det var viktig for lokale Ap-politikere å orientere og argumentere for viktige lokale saker i møtet med Giske.

– Langsiktige og gode rammevilkår for industrien er veldig viktig. Det ble det snakket om i møtet med kjemisk. Vi tok også opp muligheten for å forlenge bompengeperioden på ferjeavløsningsprosjekt. Giske synes det er en interessant problemstilling å diskutere. Jeg er ellers imponert over foredraget han holdt under konferansen.

Sigmund Tjelle