Det begynner å gå opp for korsangere rundt om i distriktet at det er neimen ikke lenge til Det store korslaget i regi av Surnadal Sparebank går av stabelen og kanskje på tide å begynne å øve.

Siden de jubilerer i år, spanderer banken korslag både på egne bankkunder og alle andre som måtte ha lyst til å oppleve dette - samt at de har hyrt inn kjendiser til å synge sammen med de lokale korene.

I Torshall møttes Team Bettan for første gang tirsdag kveld. Med Dagrun Løset som dirigent og Karstein Mauset som vertskap i Torshall er det naturlig at koret får en stamme fra Kor Gøttj, men med et solid tilskudd av andre sangere i tillegg - og enda flere kommer med etter hvert.

Blant annet stiller Sanna Steinshamn Reinfjord og Uma Børset Bekken som helt klart er yngst på Team Bettan - men Bettan er de ikke så sikre på hvem er. Uansett gleder de seg til å få synge sammen med henne.

For andre uinnvidde - Bettan er altså Elisabeth Andreassen - som ble historisk sammen med Hanne Krogh da Bobbysocks vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix for Norge i 1985 - for aller første gang. "La det swinge" var skrevet av Rolv Løvland.

Repertoar for Team Bettan er på plass - utarbeidet i samarbeid med henne sjøl.

Mer om Team Bettan og korslaget i Driva på fredag.