Friluftsrådet i Nordmøre og Romsdal i samarbeid med Norsk Vandrefestival inviterer til friluftsskole på Nordmarka i Surnadal. Skolen går over tre dager fra 14.-16. august, fylt med aktiviteter for barn og unge i alderen 10–13 år. Skolen passer alle, uansett om man har mye turerfaring eller om man er helt ferske.

-Vi er behjelpelige om noen mangler utstyr, som sovepose, sekk og så videre. Det skal ikke stoppe noen fra å bli med, sier medarrangør Ragnhild Godal Tunheim.

Tunheim forteller at fjorårets tur var svært vellykket.  Arrangørene har valgt å ha mobilforbud på turen, og de var litt spente på hvordan det ble mottatt av deltakerne.

– Mange av ungdommene uttalte at det var veldig deilig å være uten den mobilen hele tiden. Det gjør godt for sjela å være til stede i naturlivet, sier Tunheim.

Skolen skal holde til på Nordmarka/Vaulen i Surnadal. Det vil være med fire veiledere som selvsagt vil ha med seg telefon. Påmeldingsfristen er satt til 10. august og arrangørene kommer med en varm oppfordring til å bruke siste uka før skolestart ute i friluft og natur sammen med andre på samme alder. Påmelding på Stikkut sine hjemmesider.