Sylvi Listhaug ble tatt hånd om av Stig Rune Andreassen med flere da hun gjestet Sunndal kommune fredag 7. juli. Hun tok lunsj og tid til å snakke med folk i Amfisenteret, etter først å ha vært på Hydro på bedriftsbesøk.

– Dette er fjerde dagen jeg er på jobb etter permisjonen og det er veldig kjekt å komme hit til Sunndal. Det er trivelig å dra rundt og møte folk nå. Hydro er en fantastisk bedrift og arbeidsplass. Vi ønsker at dette skal fortsette å være på Sunndalsøra, og det er avhengig av politikere som legger de rette rammebetingelser, sier hun til Driva.

Vil ikke ha deponi

– Du er mot deponi på Raudsand, fortell om årsaken?

– Vi ønsker ikke å ha et deponi her i fylket, som er et yndet reisemål for turister. Det er spesielt derfor og med tanke på lokalbefolkningen at vi ikke ønsker det, sier hun.

På spørsmål om hvor et deponi bør ligge og hvorvidt det andre steder også vil gå ut over befolkning, sier hun:

– Min oppgave er å ta vare på befolkningen i Møre og Romsdal.

Akkurat dette med deponi var et yndet tema blant flere som kom bort til Listhaug fredag.

– Det er både artig og viktig å være ute blant folk og snakke med dem, kommenterer hun om dem som kommer bort og vil ha en prat.

Vil ha lav innvandring

– Hva er de viktigste valgkampsakene framover?

– Det viktigste er å sørge for at det private næringsliv har gode rammevilkår. Vi er imot økte skatter, som er skadelig for næringslivet. Vi ønsker et økt helsetilbud. Samferdsel, vegbygging og innvandring er andre viktige tema.

Listhaug er klar på at hun ønsker full kontroll på innvandringen.

– Det skal være lav innvandring. En må bruke ressurser på integrering, og så må en stramme inn på gjenforeninger.

– Sunndal kommune har tatt imot mange flyktninger, hva synes du om det arbeidet her?

– Jeg har besøkt norskopplæringen og det gjøres et godt arbeid der. Sunndal kommune har gjort en god jobb. Det er opp til lokalpolitikere om man har kapasitet til å ta imot flere. En må tenke langsiktig. Man skal også integrere folk.