Kult møte: Henrik Aarstad (10), Aksel Høsteng (10), Andreas Høsteng (13) og Håkon Aarstad (13) fra Eidsvåg er imponert over Ole HenrySnildalsli som skal sykle fra Trondheim til Bergen.
(Foto: Sigmund Tjelle)

Kult møte: Henrik Aarstad (10), Aksel Høsteng (10), Andreas Høsteng (13) og Håkon Aarstad (13) fra Eidsvåg er imponert over Ole HenrySnildalsli som skal sykle fra Trondheim til Bergen. Foto: Sigmund Tjelle

Sparkesykler fra Trondheim til Bergen

- Mitt livs kuleste uker

- Dette blir mitt livs verste men også kuleste uker, smiler Ole Henry Snildalsli (19).

Med en 15 kilo tung sekk på ryggen og en sparkesykkel som framkomstmiddel, startet Ole Henry Snildalsli  mandag på den 76 mil lange turen fra Trondheim til Bergen. Han legger opp til noen pauser undervegs og er blitt møtt av imponerte unge fans både i Oppdal og på Sunndalsøra. Mottakelsen var minst like entusiastisk da han tok en pause i Eidsvåg fredag kveld. Fire imponerte gutter, Henrik Aarstad (10), Aksel Høsteng (10), Andreas Høsteng (13) og Håkon Aarstad (13) syntes det var så kult å få snakke med sparkesykkelfantomet fra Trondheim.

- Hvordan kom du på å sparkesykle fra Trondheim til Bergen?

- Jeg var russepresident ved Charlottenlund videregående skole. Russen bestemte seg for å samle inn penger til kreftsaken. Jeg lovet ut at jeg skulle sparkesykle en meter for hver kroner vi samlet inn. Vi fikk inn 234.000 kroner. Det er 23,4 mil. Jeg hadde lyst til å sparke en lengre strekning og valgt Bergen som mål.

- Du har vært ute på langtur med sparkesykkelen også tidligere?

- Ja. I 2014 sparkesyklet jeg fra Oppdal til Åre. Det var en strekning på 28 mil.

- Samler du inn penger til kreftsaken også under turen til Bergen?

- Nei, nå nyter jeg bare  turen, smiler 19-åringen -  som ikke  virker sliten etter å har brukt knappe fem dager på den vel  23 mil lange strekningen fra Trondheim til Eidsvåg.

Han regner med å bli skikkelig sliten før han er framme i Bergen om vel to uker.

- Sekken er tung, men det går bra. På flat veg holder jeg 20-25 kilometer timen. Det var skikkelig kult ned Gråura i dag. Da var jeg nok oppe i 60-70 kilometer i timen. Det var nesten så jeg nådde igjen biler. Været har vært ufyselig helt til jeg kom til Sunndalsøra i dag.

Ole Henry steamer live og deler opplevelser fra turen på  Instagram under navnet oleharry hver dag klokka 12, 15, 18 og 21.

- I tillegg legger jeg ut på Snapchat. Det er mange som tuter på meg når de kjører forbi. Artig dette, sier Ole Henry - som har Tjellekleiva som mål fredag kveld. Der skal teltes slås opp. Lørdag skal han sparkesykle til Molde.


Mer å lese på Driva:
Stor sekk: - Sekken veier 15 kilo. Den merkes, medgir Ole Henry.

Stor sekk: - Sekken veier 15 kilo. Den merkes, medgir Ole Henry.

Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Skal bygge Stortuva

Vibo Entreprenør vant totalentreprisen for barnehagen på Ålvundeid i Sunndal.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Boltra seg i naturen

I Bøfjorden barnehage hadde dei uteveke i veke 36, ei veke der dei kosa seg med ulike aktivitetar ute frå morgon til ettermiddag kvar dag heile veka.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.

Hadde sju passasjerer i to-seteren:

15-åring tatt for promillekjøring

I Kristiansund ble en beruset 15-åring pågrepet av politiet lørdag morgen. Vedkommende hadde sju passasjerer i varebilen.