Anders Hovde årets fjellrev

– Nå ble jeg egentlig helt målløs.

På familiedagen under årets Gjæra Gjøra-arrangement ble den årvisse kåringen av «Årets fjellrev» foretatt.

- Også i år har juryen funnet en verdig og populær vinner av prisen i Anders Hovde, som i alle år har hatt et lidenskapelig forhold til fjella som omgir oss, sa utdeler Tommy Fossum blant annet.

Hovde, som opprinnelig kommer fra Åfarnes i Romsdal kom til Hjell som dreng for femti år siden og ble gift med sunndalsjenta Marit Jenstad. Bruraloftet på Jenstad har vært intakt i alle de år, og etter at han og Marit hadde bodd forskjellige steder opp gjennom åra ble det til at de i 2011 bygde seg hus på Jenstad og flytta tilbake dit.

Opp gjennom åra har Hovde tilegna seg mer kunnskap om sunndalsnaturen enn det de fleste som har vokst opp her noen gang kommer til å få. Denne kunnskapen deler han mer enn gjerne med andre.

Prisvinneren sjøl uttrykte at han var både glad og overrasket.

– Tusen takk for tilliten – nå ble jeg egentlig helt målløs, sa han blant annet.

Mer om dette finner du i Driva sin onsdagsutgave.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Boltra seg i naturen

I Bøfjorden barnehage hadde dei uteveke i veke 36, ei veke der dei kosa seg med ulike aktivitetar ute frå morgon til ettermiddag kvar dag heile veka.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.

Hadde sju passasjerer i to-seteren:

15-åring tatt for promillekjøring

I Kristiansund ble en beruset 15-åring pågrepet av politiet lørdag morgen. Vedkommende hadde sju passasjerer i varebilen.