- Bygg flyktningeleire i Libya

Mener feilslått europeisk flyktningepolitikk fører til flere døde båtflyktninger.

Debattant Dordi Skuggevik i Surnadal mener en feilslått europeisk flyktningepolitikk setter menneskeliv i fare. Jo flere flyktninger Europa tar i mot, jo flere blir det som prøver å krysse Middelhavet i elendige farkoster. Skuggevik mener Nato må ta affære om ikke FN er oppgaven verdig.

- Bygg skikkelige flyktningeleire i Libya, hvor disse menneskene kan settes i land – og derfra søke om flyktningestatus, skriver Skuggevik i et leserinleg.

- Så lenge de som reddes settes i land i Europa, vil stadig større flokker legge ut på havet for å nå Europa, og stadig flere vil drukne. Dessuten tjener flyktninge-Mafiaen enorme summer som reinvesteres i kriminalitet i stor skala. Blir de satt iland i leirer i Nord-Afrika, vil flyktningestrømmen stoppe, og Mafiaens inntekter vil strupes, sier hun videre.

Les hele innlegget her:

Flyktningene i Middelhavet og tafatte politikere

For halvannet år siden skrev jeg et innlegg sendt til flere aviser, om hvor ufattelig dumt det er å sette båtflyktningene fra Middelhavet iland på det europeiske kontinent. Hvis ikke FN får til å bruke hodet snart, så må NATO ta seg av det: bygge skikkelige flyktningeleire i Libya, hvor disse menneskene kan settes i land – og derfra søke om flyktningestatus.

Så lenge de som reddes settes i land i Europa, vil stadig større flokker legge ut på havet for å nå Europa, og stadig flere vil drukne. Dessuten tjener flykninge-Mafiaen enorme summer som reinvesteres i kriminalitet i stor skala.  Blir de satt iland i leirer i Nord-Afrika, vil flyktningestrømmen stoppe, og Mafiaens inntekter vil strupes.

Bare én politiker har tatt til orde for denne løsningen, en politiker nede fra sentral-Europa. Han ble selvfølgelig latterliggjort og anklaget for rasisme etc. av alle disse toskete politikerne  med avsporet prektighetsbehov.  Men, nå når Italia ikke klarer å takle tilstrømningen lenger, så bli kanskje politikerne nødt til å bruke hodet omsider.

Det har tatt lang tid før de innser at nå må de ta til fornuften! De må ta til fornuften straks!

FN og NATO kan samtidig bygge opp igjen falittboet de skapte i Libya med bombingen sin og avlivningen av den eneste som holdt Libya på sporet: Gaddafi. Libya bør en tid bli et protektorat under FN og NATO, med oppsamlingsleire for båtflyktningene i  Middelhavet.

Glærum, 10.juli-2017

Dordi Skuggevik

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Få inn tørrhøyet!

Fare for torden og kraftige regnbyger.

Surnadalinger til topps

Bestetider til Jonas Aasbø og Berit Mogstad.

Olsokstevne i knallvær

Lørdagens olsokarrangement på Ålvundeid hadde værgudene på sin side.

Lett motorsykkel av vegen.

Fører sendt til sjukehus.

Utrykning til jordras

Fylkesvegen ikke sperret.

Genuin interesse for lokalhistorie ble ny bok

Einar Oterholm i Halsa er i mål med en ny bok, denne gangen «Kleivsetsjyn og Plassasjyn – Historie og båtar».

Tre skytestevner samtidig

Skytterlagene i Surnadal kjører tradisjonelt trippelstevne som oppkjøring til Landsskytterstevnet.

Kortreist og hjemmelaget

Noen nyter sola fra strandkanten, mens Solvår Halset og Helge Sundli tilbringer dagene på ekrene med hver sin rive i hånden.

Dramatisk start på ferien for nessetgjelding:

Slapp uskadd fra jordskjelvet

– Hele murbygningen ristet, forteller Terje Tjelle fra Tjelle i Nesset. Han kom uskadd fra jordskjelvet som natt til fredag rammet ferieøya Kos.

Sunndal Boligbyggelag på stø kurs:

Verdsetter det lokale

Sunnbo er forretnings- fører for boligselskaper i sju kommuner – og forvalter en boligmasse med en verdi på nærmere tre milliarder kroner.

Omsatte mest i fylket

Forrige uke omsatte Extra i Surnadal mest av alle Extra-butikkene i fylket. Matvare-butikken øker i motsetning til andre omsetninga fra i fjor. Gråværet slår ulikt ut for handelsstanden i Surnadal.

Bokhandelen i Amfi Sunndal inn i ny kjede

Fra Notabene til Ark

Den tradisjonsrike bokhandelen i Sunndal får nå ny tilhørighet i Norges største bokhandlerkjede.

Håper på fullt hus:

Borgersrud til Sunndal

– Vi gleder oss stort, dette er nok et høydepunkt i år, sier Håvard Aune ved Rallarn Pub og Scene.

Høye kommunale avgifter:

Rindal i avgiftstoppen

Betaler mye for rensing av kloakk.

Bli med til «Norges vakreste dal»: Innerdalen

Ekte opplevelser i kø

– Mange har Innerdals-tårnet som mål for turen hit, men vi anbefaler like gjerne Renndølskammen, om du har høydeskrekk. Det er en like fin tur, sier Eystein Opdøl.