HAR TRUA – Ideen om eit formidlingssenter kom for 30 år sidan, no har vi trua på realisering, seier Marit Wadsten i styret for prosjektgruppa for «Mardøla formidlingssenter». (Foto: Anita Vingen )

HAR TRUA – Ideen om eit formidlingssenter kom for 30 år sidan, no har vi trua på realisering, seier Marit Wadsten i styret for prosjektgruppa for «Mardøla formidlingssenter». Foto: Anita Vingen

Vil vise magien i Mardalsfossen

Planar for Mardøla formidlingssenter i Eikesdalen tek form.

Planar for Mardøla formidlingssenter tek form, inspirert av Mardalsfossen. Forprosjekt er finansiert – eldsjelene bak håper på realisering i løpet av få år.

– Planen er å få opp bygget her ved parkeringsplassen og kiosken i Mardalen, seier Marit Wadsten, eikesdaling og styremedlem i prosjektgruppa som arbeider for realisering av Mardøla formidlingssenter.

«Heilag grunn»

Plassering nærare fossen er uaktuelt, sidan området er regulert som naturreservat.

– Vi vil ikkje nærare heller. Oppe under fossen er det «heilag grunn» – det er som å komme inn i ein katedral, noko heilt spesielt, seier Wadsten. Og poengterer at det ikkje er langt å gå, på den tilrettelagde turvegen.

Skisser kjem

Forprosjektet er delvis ferdig. Med ein knapp million kroner innsamla frå offentleg og privat hald, vil prosjektgruppa over sommaren i gang med utforming og skisser. Her er arkitekt Reiulf Ramstad sentral.

Les mer på rbnett.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Skal bygge Stortuva

Vibo Entreprenør vant totalentreprisen for barnehagen på Ålvundeid i Sunndal.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.

Hadde sju passasjerer i to-seteren:

15-åring tatt for promillekjøring

I Kristiansund ble en beruset 15-åring pågrepet av politiet lørdag morgen. Vedkommende hadde sju passasjerer i varebilen.