Hestholmen Retrofestival har altså dannet eget selskap, og Lars Botten opplyser at de har som formål å få fram nye band fra nærområdet - og har fått Surnadal Sparebank som sponsor.

- Vi har ikke lyktes helt med å få nye band på scena i år, men håper at unge musikere vil satse såpass at de kan stå på scena på Retrofestivalen i kommende år, sier han.

- Det kan vel bli litt ambisiøst å satse bare på nye band på scena?

- Ja, de gamle retrobandene må sjølsagt være med, men det kan være fint både for unge og eldre musikere å få en god blanding - og for unge musikere å høste erfaringer av de eldre og mer erfarne, sier han.

Festivalen tilbyr festivalcamp på Valsøytunet med mulighet for å tilbringe ei hel helg i retromusikkens navn første helga i august.

Festen går altså over to kvelder - fredag 4. august og lørdag 5. august.

Fredag kveld får vi oppleve bandet Memphis fra Hemne og Norfolk fra Surnadal.

Repertoaret er sjølsagt hentet fra flere tiår tilbake.

Lørdag kveld får vi Western Company fra Oslo, men visstnok med noen medlemmer med lokal tilknytning.

I år har retrofestivalen også ryddet plass på scena til en stortingsrepresentant.

Men det er ikke som ledd i valgkampen til årets stortingsvalg Else-May Botten står på scena - nei da - hun står der som vokalist og frontfigur i bandet Souled Out. Bandnavnet røper kanskje litt om hva slags musikk vi kan vente oss fra den kanten.

Velkjente New Motion har fått æren av å avslutte ballet lørdag kveld.

New Motion startet opp allerede på 80-tallet, og er dermed et ekte retroband. Vi husker dem blant annet fra musikerdugnad for Afrika ved Surnadal Folkehøgskole i 1986.

Ifølge Lars Botten har bandet spilt mye sammen i seinere tid og er godt samspilte til de går på scena lørdag kveld i Retrofestivalen.