Driverne Iver og Torill Innerdal har en travel sommersesong. De er femte generasjon drivere på Innerdalshytta.

– Uten Torill og god hjelp av ansatte både på kjøkkenet og i resepsjonen hadde jeg aldri greid dette, sier Iver. Han er travelt opptatt i resepsjonen og i tillegg tar han gjerne en personlig prat med gjestene utendørs. Han kommer lett i prat med gjestene.

– Her får gjestene personlig service. Det er mange gjester som kommer igjen år etter år, vi blir kjent med dem og det er hyggelig, sier Iver.

Mange kommer for å ta turen til Innerdalstårnet og sjøl har han vært der mange ganger.

– Jeg tror det må bli 25 ganger, fra vi kunne greie oss sjøl var det fast takst å gå på Innerdalstårnet på søndager. Det er en noen kilo siden nå, forteller Iver. For han er matglad og opptatt av maten han tilbyr gjestene.

Ute har det samlet seg mange gjester og køen for å bestille lunsj øker. Bord og stoler fylles opp utenfor hytta og folk er blide og fornøyde i finværet.

– Vi er her for første gang, sier Anne Roksvåg. Hun sitter sammen med venninna Marit With. De har reist fra Tustna. Asjettene er tomme, men det har sin forklaring i at de allerede har spist opp en bakels med Sunndalsgrøt på.

– Det var uvant for oss å bli servert grøt på bakels, men dette smakte godt. Her må det bli påfyll av både kaffe og bakels med grøt. Det var en ting jeg tenkte å kjøpe meg da jeg kom hit, sier Anne Roksvåg. Seinere ser vi de samme damene innta en bedre lunsj.

For mange tar turen for matserveringen på Innerdalshytta. Og hva smaker vel bedre enn middagsmåltidet du får på kvelden når du har gått fra Kårvatn via Bjøråskaret og har satt deg ved middagsbordet om kvelden? Drivas utsendte har sjøl gått denne turen.

– I går var det 60 personer til kvelds her og 50 personer til lunsj og à la carte meny. I tillegg var det 70 personer på søndagsbuffé sist helg her, forteller Iver.

– Vi har ørret på torsdager. En gang for noen år tilbake hadde vi for lite og vi utsatte den til fredag. Det skulle vi aldri gjort. Da kom det en gjeng fra Kårvatn og hadde gledet seg til ørreten. Da sa jeg til Torill at det skulle vi ikke gjøre mer, smiler Iver.

Iver er opptatt av at det skal være god og tradisjonsrik mat. Rømmegrøt og spekemat er sjølsagt en favoritt for mange og deres bestselger. I tillegg har han mer moderne retter å tilby som spagetti og kjøttsaus for den yngre generasjonen.

– Det var foreldrene mine Betzy og Olav Innerdal som la grunnlaget for den tradisjonsrike maten her. Rømmegrøten er vi spesielt kjent for og oppskriften har gått i arv, forteller Iver.

Iver framhever kokkene sine og vi tar en tur innom kjøkkenet.

– Jeg bruker ferien for å jobbe her, det sier vel litt om hvordan jeg trives. Til vanlig jobber jeg på Kammerset på Sunndal sier Magda Wennevold.

I tillegg har han hjelp av ei som har vært på Hurtigruta som førstekokk i 14 år. Hun heter Anne Nesset. Iver fikk gode råd fra henne om innholdet i lunsj menyen.

Ute er de første gjestene ferdig med lunsjen.

– Nå er det bare å vente på søndagens innrykk, avslutter Iver Innerdal. Han er allerede opptatt i resepsjonen. Når få han spist tro?