En ferierende fossegeneral, Lars Botten, sier han ikke har regnet på det, men utfra rundt 1000 solgte biletter regner han med en liten minus etter årets Fosskonsert. Bra vær og kjente navn som TNT og Trønderfestivalen trakk ikke publikum i de mengder arrangøren hadde håpet.

- Folk er litt for opphengt i yr.no, der var det meldt grått denne dagen, men vi fikk godvær i siste liten, sier Lars Botten.

Om dette ene og alene er skyld i det dårlige besøket til årets familiedag med konsert i fossen i Valsøybotn, vet ikke Botten. Årsakene kan være flere tror han. Mange kulturarrangement som etterhvert ligner på Fosskonserten kan være en.

- I starten var vi alene om å arrangere denne type utendørskonsert i spesielle omgivelser, nå er det flere som gjør det, sier Botten.

Til uka skal arrangørene, Valsøyfjord Idrettslag og Halsa historielag, evaluere årets konsert. Deretter skal det bestemmes om det skal arrangeres en konsert neste år, og i hvilken form. Skal konserten fortsatt være et familiearrangement midt i uka, eller skal den legges til helg og ha et mer preg av festival.

- Lysten til å arrangere neste år er til stede, men det er umulig å si noe sikkert før vi har hatt en evaluering, sier Botten.

Vanligvis har Fosskonserten trukket mellom 1500 og 3000 betalende tilskuere. For noen år siden kom det bare 600, men da regna det. Årets konsert er antagelig den nest minst besøkte.

- Det er vanskelig å ha noen fasit. Evalueringa kan gi flere svar, tror Botten.

Det frivillige Halsa byr på mange kulturarrangement. Neste helg står Hestholmen Retrofestival for tur. Der blir det blant annet talentkonkurranse med 5000 kroner i førstepremie.