Innbyggere i Nesset fortviler over at kommunen skaper farlige kryss og vegstrekninger. Dette gjelder på Meisalstranda og Meringdalsvegen. Det rapporteres om hull i vegbanen og kratt som vokser inn over vegene. Flere innbyggere omtaler dette på Facebook og etterlyser tiltak. Statens vegvesen minner om at veg og grunneier plikter å rydde for sikt i egne avkjørsler. Statens vegvesen utfører langsgående kant- og siktrydding på hovedvegnettet, men mange steder vil ikke dette være tilstrekkelig til å opprettholde fri sikt med kommunale kryss og private avkjørsler. Der det er plantet, eller har vokst fram hekkeliknende beplanting, har eier plikt til å vedlikeholde dette slik at det ikke vokser innover vegens eiendom og medfører redusert sikt, ulemper eller kan skade kjøretøy.

– Hvor er pengene til sikring av veger? Trist for oss som bor i utkantene å se lite av resultatet av eiendomsskatten og inntekter fra kraftverket på Meisalstranda, skriver Magny Helen Torvik fra Meisalstranda som melding på Facebook til KrF-politiker Svein Atle Roset.

Paul Meringdal hiver seg på samme tråden. Han sier samme situasjon råder langs Meringdalsvegen. Derfra rapporteres om stadig større bobiler og campingvogner som trafikkerer vegen. I ferietida kjører det 30–35 biler fram og tilbake hver dag og farlige forbikjøringer oppstår.

– Det er flere strekninger hvor det er flaks at ikke minst ett hjul havner utenfor så lenge det er langt gress inn i vegbanen, skriver Meringdal.

Trafikkfarlig

Han sier de siste årene har gressklippinga sluttet ved Røndøla, men den farligste strekninga er etter elva og inn til hyttene.

– Hvorfor de siste meterne er unnlatt å klippe er helt uforståelig, skriver han.

Følger opp saken

KrFpolitiker Svein Atle Roset responderer. Han drar ut og ser på forholdene og sier seg enig. Det er absolutt behov for trafikksikring, mener han, og opplyser at han stilte spørsmål om hva som blei gjort med kommunale veger på kommunestyremøtet i juni. Han sier videre han kommer til å følge opp saken. Driva har vært i kontakt med Nesset kommune, men der er det ferie og ingen som kan svare på om og når noe blir gjort.

– Vi må ta trafikksikkerhet på alvor, og jeg ber kommunen ta opp saken i førstkommende formannskapsmøte, sier Roset.