– Kanskje satset vi for bredt, sier Tiger Garté, som ifølge Bok365 forlater hjertebarnet Tigerforlaget til fordel for Mark Jørgensen og Goliat.

Dermed er tre års samboerskap og sameierskap med Aschehoug over, og Garté går til Goliat Forlag hvor en forlegger-rolle venter.

– I løpet av de tre årene vi har samarbeidet med Aschehoug har vi fått til mye positivt, blant annet har vi løftet frem norske debutanter med høye salgstall og også arrangert to Debutantfestivaler med forfattere fra alle forlag, sier Tiger Garté.

På spørsmål om hva forlaget ikke helt fikk til, svarer surnadalingen:

– Hvis jeg skal se etter noe vi kunne gjort annerledes, så har kanskje satsingen vært for bredt anlagt.

Garté sier om sin nye rolle i Goliat:

– Nå ser jeg frem til og har stor tro på å jobbe fokusert med krim. En slik spissing vil være enda mer fordelaktig for våre forfattere.

Goliat forlag ble etablert i 2015 av forlagssjef Mark Jørgensen, mest kjent som frontfigur og eier av Front Forlag. Denne sommeren har forlaget hatt stor suksess med blant andre krimforfatter Peter May og første oversatte boka i Lewistrilogien, Svarthuset. Boka har fått terningkast 6 i Dagbladet, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad, og er allerede trykket i nye opplag.

– Forlaget er nå i en vekstfase og sikter på å bli et enda tydeligere krim-forlag. Det er nå vi skal tiltrekke oss både nye og etablerte forfattere, og Tiger er hentet inn for å bidra i denne prosessen, sier forlagssjef Mark Jørgensen.

Tigerforlaget eies heretter av Garté og Roger Pihl, denne satsingen settes på «pause» og samarbeidet med Aschehoug er avsluttet.

Les mer hos Bok365.