Lørdag 2. september arrangerer Surnadal Sparebank folkefest på bankplassen på Skei i forbindelse med sitt 175 års jubileum. Store kjente artister kommer i spissen for hvert sitt kor. Korslaget sørger for stor musikalsk underholdning. Koristene og publikum gleder seg nok stort til festlørdagen. Både til sang og en rekke folkelige aktiviteter i timene før korene entrer scenen.

– I den forbindelse ønsker vi at så mange av «våre» lag og foreninger som mulig deltar i sponsorteltet med stand, og viser fram sin aktivitet for publikum, sier Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank.

Hun har fått klarsignal fra flere som skal delta. Søya IL, Surnadal IL, Surnadal Hornmusikk, Surnadal Skolekorps, Surnadal Golfklubb, Trollheimen Ride og kjørelag og Surnadal motocrossklubb er med. Men banken sier det er plass til mange, og håper flere melder seg og vil delta. Selve arrangementet begynner klokka tre, og sponsorteltet med aktiviteter og «åpen bank» vil holde på til fem, da Korslaget starter. Det hele vil foregå bankplassen mellom Surnadal Sparebank og Surnadal kommune.

– Blir været dårlig, har vi Surnadal Idrettshall som reserveløsning, sier Dalsegg.

Kjendiskorrister

Men banken håper sjølsagt det blir fint vær. Det er plass til så mange flere utendørs og det gir en annen stemning. Og banken ønsker at så mange som mulig skal få være med å oppleve dette store showet som blir en gave til Surnadal på bankens 175-årsdag. Foruten store kjendiser som Bettan, Ulf Risnes, Dag Ingebrigtsen og Frode Alnæs bidrar også kjente artister som Karstein Mauset, Else-May Botten, Jo Inge Nes, Dagrun Løseth, Janne Husby, Linda Botten og Lars Botten i hovedattraksjonen, korslaget. Husorkesteret er Batteri, som har takket ja til oppdraget og får en reunion.

Jubileumssang

Surnadal Sparebank stiller eget kor, dog utenom konkurransen. Bankkoret får Frode Alnæs som artist. Koret er bare åpen for deltakelse for bankens ansatte. Koret skal åpne showet.

– Vi må skrive og framføre en jubileumssang. Korleder blir Jo Inge Nes, sier Dalsegg.