Mange aktiviteter Fisking blir en av mange friluftsaktiviteter når Surnadal JFF inviterer til aktivitetshelg på Vaulen.
(Foto: Gøran Bolme)

Mange aktiviteter Fisking blir en av mange friluftsaktiviteter når Surnadal JFF inviterer til aktivitetshelg på Vaulen. Foto: Gøran Bolme

Aktivitetshelg på Vaulen

Neste helg inviterer Surnadal JFF store og små til aktivitetshelg på Vaulen fra fredag til lørdag.

Her blir det mange artige og interessante aktiviteter, som kanopadling, fisking, deltakelse i fiske med garn og ruser; her får man blant annet delta i utfiskingsprosjektet på Nordmarka og se hvordan det fiskes med ruser etter ørekyte og røye. Ellers blir det både natursti, skyting, musejakt med «levendefeller», bålbrenning, matlaging og mye mer.

– Gøran Bolme gjorde i sin tid hovedoppgaven sin på bjørkmus. Denne helga tar han oss med i Musters fotspor, og vi skal prøve å levendefange noen mus, for å se om de fortsatt er på Vaulen. Ellers blir det leirliv med bålbrenning, grilling på fredagskvelden og selvfanget ørret til middag på lørdag, forteller leder i foreningen, Bård Andreassen.

Det opplyses videre at oppmøtested er ved innkjøringen til Vestre Nordmarsveg fredag ettermiddag i femtida, for samkjøring til Solåsen, og det blir båttransport av sekker og utstyr.

Dette er planlagt som en overnattingstur, men det er også mulig å delta kun på lørdag. Disse ordner da eventuelt sjøl med transport. Det blir mulighet for overnatting innendørs så langt det er plass, mens de som ønsker det naturligvis kan overnatte i lavvo.

Arrangementet er åpent for alle som har lyst, men for overnatting er det en aldersgrense på 12 år, såframt man ikke har med seg foreldre. Arrangementet er gratis for alle som er medlemmer i Surnadal Jeger– og Fiskerforening (minst en i familien er medlem). For dem som ikke er medlemmer koster det noen kroner, eller det kan være en gylden mulighet til å melde seg inn i foreningen.

– Det blir middag fredag kveld, frokost og middag lørdag, opplyser Andreassen, som oppfordrer flest mulig til å melde seg på og bli med.

For mer informasjon se foreningens heimeside eller Facebook. Påmeldingsfristen er satt til førstkommende onsdag.

Siste nyheter

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.