(Foto: Magne Lillegård)

Foto: Magne Lillegård

- Tidenes beste vekst

Surnadal Sparebank presenterer tidenes beste halvårsresultat.

- Vi har behandlet delårsregnskapet og kan presentere tidenes beste halvårsresultat og tidenes beste vekst, sier administrerende banksjef Allan Troelsen i Surnadal Sparebank.

Banken rapporterer i en pressemelding om et historisk godt resultat i 2016. Et resultat banken ser så langt i 2017 er vesentlig bedre enn i tilsvarende periode i fjor.

Regnskapet for andre halvår viser at Surnadal Sparebank per andre kvartal har et resultat på 30,8 millioner kroner, mot 23,7 millioner kroner i samme periode i 2016.

- Det økte resultatet skyldes bedre inntjening som følge av en mange nye kunder innen lån, forsikring og spareprodukter. I tillegg har vi klart å holde kostnadene på samme nivå som 2016, sier Troelsen.

Avkastningen på egenkapitalen er på 10,7 prosent etter skatt. Innskuddene har økt med 405 og utlån med 788 millioner kroner de siste 12 måneder. Bankens forretningskapital er nå på 6.582 millioner kroner.

- Nye kunder og gode resultater er avgjørende for å sikre at Surnadal Sparebank også i fremtiden skal være en solid og god lokal sparebank for våre kunder, eiere, lokalsamfunnet og regionen, sier Troelsen.

Banken opplever meget god utlånsvekst med en økning på 788 millioner kroner eller 16,5 prosent siste 12 måneder. Innskuddsveksten er også høy med solide 405 millioner kroner eller 14,0 prosent siste 12 måneder.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Antall asylsøkere historisk lavt

I mai anslo UDI at det ville komme 3000 asylsøkere til Norge i år, men nå har de endret anslaget til 2500.

Ønsker seg redningsbåt

Surnadal Røde Kors ser behovet for en båt til hjelp i sine redningsoppdrag. Hjelpekorpset håper næringsliv og innbyggere blir med på en vippsaksjon for å realisere drømmen.

Kulturen samlet i ett hus skaper debatt:

Fire alternativer framlagt

Er én kulturdør en god tanke?

Todalsbrua på topp

Jubeldag for SUSU-regionen.

Dønheim Autospa:

- Mest en hobby

Ved siden av jobben på Felleskjøpet driver Simen Alberto Dønheim også enkeltmannsforetaket Dønheim Autospa i Halsa. Her tilbyr han alt fra vanlig bilvask til full polering og interiørrens, med mer.

Lover en ny Beatles-opplevelse

Dirigent Sander van der Loo gleder seg stort til helgas happening i Sunndal. Rundt hundre involverte musikere, sangere og dansere står på scena og lover å presentere Beatles i ny drakt.

Undervannsmagi for hele familien

Den lille havfruen og Barneteatret Vårt tar barna med på en magisk reise under havets overflate onsdag og torsdag i Sunndal og Surnadal.

Frykter forslaget til omlegging av eiendomsskatten for verker og bruk

Kraftkommunene mister millioner

– Veldig urettferdig, sier sunndalsordører Ståle Refstie. – Det er grunn til bekymring, sier økonomisjef Trond Håskjold i Surnadal.

Vil utsette debutalderen og minske alkoholforbruket hos unge i Sunndal:

– Teite foreldre er bra!

Flere unge i Sunndal drikker alkohol, og de begynner tidligere sammenlignet med landssnittet. Nå inviterer kommunen til arbeidsseminaret "Heldig er den ungdommen som har teite foreldre".

Henta heim stolen sykkel

– Vi var ikkje i tvil om at sykkelen måtte hentast, seier ekteparet Turid og Bjørn Magne Øverås.

Har Amazon i gymsalen

Det er mye glede i en gammel Amazon, det synes også Jøran Aafarli i Halsa. Det siste året har han pusset opp en 1969-modell, og klenodiet har nå fått hedersplass i gymsalen...

Rosa sløyfe-aksjonen retter oppmerksomheten mot seinskader:

Kreftfri, men ikke frisk

Én av tre kvinner som overlever brystkreft får seinskader. – De opplever at livet ikke blir som før, sier kreftkoordinator i Sunndal, Ragnhild Eriksson.