Stemninga er laber en halvtime ut i kampen. Watford leder 2–1 i heimeoppgjøret mot Liverpool. De ti Liverpool-supporterne benket rundt bordene i fotballpuben i Stangvik liker det ikke. Favorittlaget deres skal da slå Elton Johns tidligere klubb. Så langt ser det ut til å bli verst tenkelig resultat i serieåpninga. Tap.

– Det er ikke akkurat stor stemning her nå, sier en av Liverpool-supporterne Jonny Melkild.

Trykkende stemning

Det diskutteres og kommenteres litt, men for det meste er det en trykkende stillhet. På skjermen ser det heller ikke ut til at Liverpool skal klare å snu det begredelige resultatet. Fansen håper på en utlikning før pause. En vitamininnsprøyting før andre omgang. Det skjer ikke. Watford går i garderoben med ledelse. Liverpool ser ut til å få en vanskelig andre omgang.

– Fotballpuben er et velferdsgode grendelaget gir til grendefolket på Stangvik, forteller leder Bjørn Kristian Brøske i Stangvik velforening.

Velferdsgode

Der det nå er pub var det tidligere restaurant. Den la ned og grendelaget bestemte seg for å prøve å holde liv i huset. Derfor blei det anskaffet prosjektor og storskjerm. For det meste brukes den ganske flittig til å se kamper fra engelsk Premier League. Men Brøske sier det også er mulig å samles å se film eller andre programmer om det er ønskelig.

– Vi har også tanker om pubkvelder med jevne mellomrom, sier Brøske.

Dårlig resultat

En Manchester United supporter entrer rommet. Han heier selvfølgelig på Watford. I andre omgang er det dog Liverpoolfansen som roper høyest, ei stund. Laget deres skårer to mål tidlig i omgangen og er i ledelsen. Alt det som ikke fungerte i første omgang for Liverpool ser nå ut til å gå på skinner. Pasningsspillet og kontringene gir bortelaget muligheter til å øke ledelsen. Men ut av ingenting på et hjørnespark skårer Watford. Det står 3–3 og det er et kvarter pluss tillegg igjen. Det haster, men tross farlige sjanser til Liverpool så ender kampen uavgjort.

– Det blei ikke den helt store stemninga her. Det var ikke dette vi hadde trodd, sier Jonny Melkild.

En liten trøst

En trøst er at supporterne fikk poeng i Fantasy Football. Deltakerne i spillet kjøper et lag og kan velge spillere fra hele Premier League. De får poeng etter det spillerne de har valgt presterer i de kampene de spiller. Supporterne konkurrerer innbyrdes og på nett med andre spillere over hele verden.

– Det blir en premie til den av oss som får flest poeng til slutt, hva premien blir er ikke klart ennå, sier Melkild.