Det var ikke før etter 12 lørdag folk begynte å strømme til veteranbåtfestivalen. Før den tid holdt et kraftig regnskyll publikumsskarene borte. Dermed blei det heller ikke rodd kirkebåt. Roinga, der publikum sjøl kunne prøve, var satt opp til klokka elleve, men da var det ikke nok folk til at det blei.

– Vi fikk mye vær, men det kan vi ikke gjøre noe med, sier leder Dan Harry Lervik i Otnesbrygga veteranbåtforening.

Tradisjonen tro kom det veteranbåter seilende. Og mange fortøyde ved gjestebryggene for å være med på festen. Utover dagen da været blei lettere kom også publikum. da blei det fart i aktivitetene. Seiling med optimistjolle for barn inne på havna var populært. Konkurranseseilinga fikk i år god vind. tidligere år har godværet ført til dårlig seilvind. I år blei det for bra vind for noen.

– Vi hadde båter som brøt kappseilinga på grunn av for mye vind, sier Dan harry Lervik.

Trollheimsbrass underholdt med svingende musikk på dagen. Seinere på kvelden var det fest. Middag med musikk er populært og 170 gjester betalte for å være med. Det er arrangøren fornøyd med.

– Det var bra med folk på festen, sier Lervik.

Han er alt i alt fornøyd med årets veteranbåttreff, været tatt i betraktning. Likevel håper han på bedre vær neste år. Da håper han også det blir kapproing med kirkebåtene igjen. I år var det vanskelig å få båtene til å stille lag. Kapproinga har vært en sikker publikumssuksess. Et veteranbåt treff uten er en attraksjon fattigere.

– Vi håper på bedre vær og at kirkebåtene får stilt lag til Veteranbåtfestivalen neste år, for da kommer det nok enda mer folk, sier Lervik.