MOLDE: Langset AS har de seinere åra konsentrert virksomheten om olje og gass og skipsindustri. Oljeprisfallet og den påfølgende aktivitetsnedgangen innenfor olje og gass, rammet Langset hardt. Fra 2014 til 2015 falt omsetninga med 35 prosent. Nedturen førte til at leverandørindustrien ble nødt til omstille seg betydelig.

– Våre selskap har lyktes med denne omstillinga gjennom en betydelig satsing på andre virksomhetsområder. Vi har kuttet kostnader. Samtidig har vi fått flere bein å stå på enn bare olje og gass. Vi har satset mye inn mot mot bio og fisk. Men vi vil fortsatt være en leverandør å regne med inn mot olje og gass, sier Jan Tore Langset, som eier Langset AS sammen med broren Odd Arne Langset. De driver konsernet fra hovedkontoret i Årødalen i Molde.

Sterk vekst

Langset økte omsetninga fra 347,8 millioner kr i 2015 til 432,8 millioner kr i fjor. Driftsresultatet ble i samme tidsrom bedret med over ti millioner kr, fra minus 3,0 millioner kr i 2015 til pluss 7,2 millioner kr i fjor. Resultat før skatt gikk i samme tidsrom fra minus 4,9 til pluss 6,4 millioner kr.

– Resultatet per første halvår 2017 bikket 33 millioner kr. Vi har kommet oss opp igjen etter oljenedturen. Vi økte omsetninga med 25 prosent i fjor. Og vi øker den med nye 25 prosent i år. Omsetningsmessig er vi oppe igjen der vi var før nedgangen, sier Jan Tore Langset.

Ordrereserve på 1,2 mrd.

Han forteller at Langset-konsernet nå har kontrakter inne til en verdi av 1,2 milliarder kr.

– Det har vi aldri hatt før. Vi har fått mange nye kontrakter på nye marked. Det dreier seg om bio, havbruk og innredning. Bio vil i denne sammenhengen si utstyr til fiskeindustrien. Vi fikk som kjent en stor kontrakt på innredning av de nye hurtigruteskipene som skal bygges på Kleven-verftet i Ulsteinvik. Vi har også en andel på 45 prosent av den store elektrokontrakten Bratseth fikk, som opprinnelig var på 150 millioner kr. Vi har et nært og godt samarbeid med Bratseth. Det ser veldig lovende ut for Langset framover, sier Jan Tore Langset, som er svært godt fornøyd med utviklinga.

Jan Tore Langset opplyser at Langset-konsernet nå har ca. 500 ansatte.

Saken ble først publisert på rb-nett.