Seinhøsten 2015 kjøpte og overtok Emil Roger Øyen Småøyan Camping i Bæverfjord. Siden har han jevnt drevet med oppgraderinger, og antall fastgjester og overnattingsdøgn har også økt jevnt og trutt.

– Det har kommet ti nye fastgjester med vogner hit siden jeg startet, og det blir flere og flere drop-in-gjester også.

Av alt han har gjort kan blant annet nevnes at han har gravd ut og ordnet småbåthavna skikkelig. Der er det nå 18 båtplasser, og han har også båter til utleie sjøl.

– Neste år tenkte jeg å utvide slik at det blir plass til enda flere båter, mange av fastgjestene ønsker båtplass, forteller han.

Neste år har han dessuten planer om å bygge ut el-anlegget, for slik å få ordnet bobilplasser ned mot sjøen.

– Dette står først på plana, så det blir storkostnaden neste år. Når jeg først har ordnet båthavna blir det kurant å tilrettelegge for bobiler der også, fastslår han.

Mer enn nok å gjøre

Ellers er Øyen i gang med utvidelse av to hytter, med soverom og toalett. Disse blir klare før neste sommer. Og resepsjonsbygget får seg nå ny platting utenfor.

– Ellers er det alltid mer enn nok å gjøre, både inne i hyttene og ute. Alltid er det noe med rør, strøm, rydding, ditt eller datt som må gjøres, ler han.

Han holder på med noe hele tida, men det er naturligvis ikke alt som vises like godt. Men dette er noe han driver med fordi han liker det.

– Ja, jeg gjør det fordi jeg har lyst, dette stortrives jeg med. Og jeg liker å treffe så mange ulike mennesker. Om sommeren er det mange utlendinger her også, blant annet tyskere, franskmenn og engelskmenn, sier han.

Og han får mye skryt, både for plassen og for prisene.

– Ja, det er mange som sier at det er rimelig her. Du vet, hyttene er bare enkle, og da ligger de heller ikke så høgt i pris, forklarer han.

Flere barnefamilier

Tilbakemeldingene fra gjestene er nesten utelukkende positive. Men Øyen kommer på et par unntak.

– Jeg fikk kjeft to ganger i fjor. Den ene gangen fordi det ikke er riks-tv-dekning her, og den andre var sint fordi noen unger sparket fotball ute. Når barna sparker fotball tidlig på kvelden så kjefter jeg slett ikke på dem for det, det må de få lov til. Så vedkommende fikk pengene sine tilbake og forlot stedet, forteller han.

Laksefiskerne utgjør ikke lenger hovedtyngda av gjestene.

– Det er vel bare åtte av 39 nå som er hardcore fiskere. Ellers har jeg fått en del barnefamilier hit, familier som har ordnet seg med spikertelt. Så nå er det mange unger her og det er kjempebra. Her er det mange turområder og mye å finne på, og så lenge barna er i aktivitet og ikke maser på foreldrene, så er foreldrene også fornøyde, fastslår han.

Utvider kiosktilbudet

I fjor hadde Øyen tilbud med søndagsmiddag, men i år har han begynt med gatekjøkken.

– Da har folk et mattilbud hele tida, så dette har blitt godt mottatt. Det har vært bra pågang her ja, sier han.

Mattilsynet har belønnet campingen med et smilefjes, og neste år utvider han også kiosktilbudet og får inn flere varer i kiosken.

– Men jeg ser etter en stødig ansatt til å passe resepsjonen. Og her har vi alle rettigheter, så vedkommende må være 18 år, sier han avslutningsvis.