Skytesporten har vært samlagsformann Ola Krogstads store hobby gjennom hele livet.

– Jeg deltok på mitt første landsskytterstevne i Steinkjer i 1963. Etter et opphold mens jeg studerte til veterinær, har jeg vært aktiv skytter. Har vært medlem i Oslo Østre, Skaun, Molde og Eide og Naas.

– Jeg har hevdet meg bra resultatmessig både på landsskytterstevnet og på andre stevner, sier Krogstad beskjedent.

Ola Krogstad har i flere tiår vært tillitsvalgt på ulike plan innen Det Frivillige Skyttervesen. Han er nå inne i sitt 11. år som formann i Nordmør skyttersamlag, og trives med det. Han har vært medlem i samlagsstyret de siste 24 åra .

–Det er bare å la seg imponere over aktiviteten på Nordmøre. Vi er blant landets fem seks største samlag, og har mange skyttere som hevder seg i teten. Både seniorer og unge skyttere. Under årets landsskytterstevne ble Terje Nisja nummer seks, med Leif Gravem like bak. Ivar Waag vant banemesterskapet i eldre junior og Kirsti Rakstang sikret andreplassen i feltmesterskapet i klasse 2. I tillegg til flere andre svært gode resultat. Nordmør har blant annet vunnet samlagsskytingen i ungdomsklassen tre ganger de siste 12 åra.

Sjøl stiller Krogstad opp i V73, blant likesinna humoristisk karakterisert som avgangsklassen.

– Vi er uansett optimister. Sist helg arrangerte Eide og Naas finale i veteranserien der Aspøy og Straumsnes gikk til topps med Valsøyfjord på andreplass foran arrangørlaget. Etter finalen spiste vi middag sammen og hadde det hyggelig.

Ola Krogstad har fått være med på en eventyrlig utvikling i skytesporten. Kragh-Jørgensen- geværet er for lengst byttet ut med Saueren. Et helt nødvendig skifte, mener samlagsformannen.

– Saueren er enklere å vedlikeholde. Det hadde blitt for usikkert med Kragen på det nivået vi ser i dag.

Krogstad mener likevel at det er overgangen til elektronisk anvisning som har betydd mest for utviklingen av sporten.

Krogstad er fra Skaun i Trøndelag, men har bodd på Eide det meste av livet. Der var han praktiserende veterinær fram til 1989 da han ble ansatt ved næringsmiddeltilsynet i Molde. Med en doktorgrad i mikrobiologi ble det vannkvalitet og sjømat han i hovedsak jobbet med.

Politiken har tatt en stor del av fritida til ukas fredagsgjest. Han var i en periode på 80-tallet Sp-ordfører i Eide. Etter en pause var han tilbake i politikken i 2003. Da som representant for Arbeiderpartiet.

– Hva skyldes det politiske skiftet?

– Det var etter en helhetsvurdering som gikk på samfunnsoppgaver og prioritering av disse. Nå er det ikke så stor politisk forskjell på Sp og Ap. Det ser vi jo i dag.

– Tror du det går mot et regjeringsskifte etter høstens valg?

– Jeg vurderer det forestående stortingsvalget som helt åpent. Det blir spennende å se valgresultatet.

Gjennom sitt politiske virke ble Ola Krogstad spesielt interessert i kraftbransjen. Det førte han inn i styret for Istad Kraft der han var styreleder gjennom hele 90-tallet. Krogstad er fortsatt engasjert i kraftbransjen.

– I 2007 fikk jeg en telefon fra valgkomiteen i Nesset Kraft som var på jakt etter ny styreleder. De ønsket en person med kunnskap om bransjen med bosted utenfor kommunen. Nå er jeg inne i mitt 11. år som styreleder for selskapet.

– Nesset, Molde og Midsund blir én kommune fra 1. januar 2020. Mange frykter at det vil føre til nedleggelse i Nesset og overflytting av arbeidsplasser til Istad i Molde?

– Vi hadde styremøte i Nesset Kraft på tirsdag. Der diskuterte vi dette grundig. Jeg kan ikke garantere at vi får beholde arbeidsplassene når den nye kommunen blir heleier av Nesset Kraft og fortsatt deleier i Istad. Det vi har bestemt oss for i styret er at vi ikke kommer til å sitte med hendene i fanget og se på at arbeidsplassene i Nesset legges ned. Vi skal se på muligheter for å utvikle selskapet. Det er vel en strategi som også eieren, Nesset kommune, tenker å følge. Vi kommer til å møte en slik utfordring på en offensiv måte.