May Iren, eller Mayse som hun kalles til daglig, overtok drifta av samvirkelaget i Bøfjorden sommeren 2014. En kundeundersøkelse viste at det ville være liv laga å drive butikk i bygda, noe May Iren har vist at det har vært. Men hun innrømmer at kampen om kundene har vært tøff nok.

– Vi er nære Surnadal og kan ikke konkurrere på pris og utvalg. Men vi konkurrerer på sjarm, smiler den driftige butikkinnehaveren som Drivaleserne kåret til årets Drivanavn i 2015.

Da May Iren Dønheim Hovde overtok drifta av samvirkelaget bestemte hun seg for å flytte kontoret inn på butikken for slik å komme nærmere kundene. Kontoret hun flyttet fra har vært brukt til å servere en kaffekopp til kunder som tar seg tid. Det er det mange som gjør. Butikken og møtelokalet er en viktig møteplass for folk i bygda.

– Nå har vi tatt en skikkelig oppgradering på lokalet for å gjøre det triveligere. Vi har blant annet montert opp et bilde fra Bøfjorden i 1963 som dekker hele den ene veggen. Mange kommenterer bildet og mimrer om tida som var. Nå ønsker vi også å få serveringsløyvet på plass. Det skjer mye i Bøfjorden. Sommers tid er det fullt kjør. Jeg tror dette kan bli en trivelig møteplass også vinters tid.

Dønheim Hovde forteller at de lyste ut navnekonkurranse på lokalet som nå er oppgradert. Navnet ble «Gammelkontoret».

Formannskapet i Surnadal skal behandle søknaden tirsdag. Det er grunn til å tro at en samstemt formannskap følger rådmannens tilrådning som sier ja til søknaden om serveringsløyve.

Rådmannens tilrådning ser slik ut:

1. Surnadal kommune gir serveringsløyve til Bøfjorden Samvirkelag SA med kafeen på Coop Marked Bøfjord som serveringsstad.

2. May Iren Dønheim Hovde fødd 16.05.63 blir godkjent som styrar for løyvet.