Etter et meget inspirerende samarbeid med Ingrid Bjørnov de siste to årene, har det kommet trillende nye sanger, som nå er gitt ut som CD og LP med tittelen «Bestefar».

«Tida går, Sunde består!», skrev Dagbladet og kvitterte ut en sterk femmer på terningen for nok en solid humorpille av en plate fra jubilanten.

Øystein Sunde runda nemlig 70 i år, og sier: «I det livet drar seg mot 70 er det vel like greit å ta tyren ved hornene og feire både bestefarrollen og alle slags runde tall med en ny plate og litt lett turnévirksomhet før forvitringen tar deg for alvor og du blir sittende på hjemmet med fordøyelsen i en bærepose».

Han feirer også som sceneartist: Det er 50 år siden Øystein Sunde sto på scenen første gang alene med gitar, og 47 år siden han toppet listene med slageren «Jaktprat» fra hans første LP-plate «1001 Fnatt» i 1970. Sunde tilhører europaeliten når det gjelder gitarspill og har siden den gang holdt seg på topp takket være en utrolig evne til alltid å presentere nye, morsomme og tidsaktuelle viser. Han har også fått utvikle sin egen signaturgitar hos The Martin Guitar Co.

Øystein Sunde har alltid med seg utsøkte musikere og bandet hans, Meget i Sløyd, er noe

av det aller beste som er å oppdrive av allsidige bluegrass-musikere på denne siden av

Atlanteren.

Førstkommende mandag kommer han og Meget i sløyd på nye eventyr til Surnadal kulturhus. Pr. onsdag er det åtti billetter igjen til konserten – og tidligere konserter på turneen registrerer vi har fått svært gode anmeldelser.