Årets unge bonde Kjenner DU Årets unge bonde 2017? Den riktige kandidaten er; en bonde under 35 år, matprodusent, kan være et godt forbilde - og kan inspirere flere til å finne veien til norsk landbruk. Spesielt interessante kandidater er bønder som driver gården på en innovativ og fremtidsrettet måte.
(Foto: Gøran Rønning)

Årets unge bonde Kjenner DU Årets unge bonde 2017? Den riktige kandidaten er; en bonde under 35 år, matprodusent, kan være et godt forbilde - og kan inspirere flere til å finne veien til norsk landbruk. Spesielt interessante kandidater er bønder som driver gården på en innovativ og fremtidsrettet måte. Foto: Gøran Rønning

Jakten er i gang

Årets unge bonde 2017 skal kåres og jakten er i gang. Kjenner du noen som bør nomineres?

Startskuddet for Årets unge bonde 2017 har gått og jakten på de mest lovende unge bøndene i Norge er i gang. I år ser juryen spesielt etter bønder som driver gården på en innovativ og fremtidsrettet måte.

Det er åttende gang kåringen arrangeres. Siden 2010 har over 2000 unge bønder blitt nominert og syv vinnere har blitt kåret. I 2016 var over 400 kandidater nominert til den prestisjetunge prisen.

– For at kommende generasjoner skal kunne nyte trygge norske råvarer av høy kvalitet, må flere unge satse på en karriere innen matproduksjon. Derfor er det så viktig å fortelle de gode historiene og vise frem dyktige unge bønder, som gir enda flere tro på en karriere i landbruket, sier Hanne Lauritzen, kommunikasjonssjef PR i Felleskjøpet Agri. 

Kriteriene for å bli Årets unge bonde er enkle: Man må være matprodusent, under 35 år og et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk.

Kjenner du Årets unge bonde? Du kan nominere deg selv eller noen du kjenner – og du kan dessuten nominere så mange du vil.

Nominer din kandidat HER.

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet Agri og McDonald's Norge. Hensikten med kåringen er å øke rekrutteringen til norsk landbruk, og å sette fokus på norsk kvalitetsmat.

Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Skal bygge Stortuva

Vibo Entreprenør vant totalentreprisen for barnehagen på Ålvundeid i Sunndal.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Inviterte til RC-treff:

- Vil vise mangfoldet

Nystarta Surnadal RC-klubb inviterte lørdag til RC-treff i idrettshallen, der det var både utstilling og prøvekjøring av diverse fjernstyrte kjøretøy. Her fikk de vist noe av mangfoldet i RC-verden.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.