Sovnet bak rattet

Kvinna i 70-åra sovnet bak rattet. Nå må hun betale bot, og mister også førerkortet for en periode.

Det var i mai i år kvinna sovnet bak rattet da hun kjørte gjennom Rindal. Bilen kjørte utfor vegen og over et jorde. Det oppsto skader på bilen, samt mindre skader på en bygning hun kjørte inn i.

I retten avga kvinna nylig en uforbeholden tilståelse, og opplyste at hun aksepterte å betale en bot for brudd på vegtrafikkloven. Imidlertid mente kvinna at den foreslåtte tapstiden for førerretten på seks måneder var for lang, og argumenterte med at hun trenger førerkortet for å kunne utføre jobben sin. Dette avviste retten. Det skal svært sterke grunner til for ikke å idømme tap av førerrett eller å redusere tapstiden, påpekte retten.

– Hensynet til trafikksikkerheten og likebehandling veier tyngst.

Kvinna ble dømt til å betale en bot på seks tusen kroner. Hun mister førerretten for fire måneder. Tapstiden ble kortet ned som følge av at hun fikk beslaglagt førerkortet først mer enn fem uker etter trafikkuhellet, og at hun fikk det tilbakelevert i september etter at politiet hadde oversittet fristen for oversendelse til tingretten.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Matlaging i friluft:

Lær å koke med primus

Er du lei av å spise kun bålpølse når du er ute på tur? Da er dette kurset kanskje noe for deg.

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Skal bygge Stortuva

Vibo Entreprenør vant totalentreprisen for barnehagen på Ålvundeid i Sunndal.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Inviterte til RC-treff:

- Vil vise mangfoldet

Nystarta Surnadal RC-klubb inviterte lørdag til RC-treff i idrettshallen, der det var både utstilling og prøvekjøring av diverse fjernstyrte kjøretøy. Her fikk de vist noe av mangfoldet i RC-verden.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.