Valsøyfjord barnehage ble åpnet 5. september i 2007, med snorklipping av daværende stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Karita Bekkemellem. Nå har det gått ti år og dermed inviterte barnehagen til storflott jubileumsfest tirsdag.

Store og små ved Valsøyfjord barnehage hadde pyntet og gjort klart til skikkelig jubileumsfest. Som seg hør og bør måtte den store dagen behørig feires med både pølser, kaker, is og brus.

Flaggene vaier når vi kommer, og i det store hoppeslottet utenfor er det full aktivitet. Det er greit å «hoppe av seg litt» mens en venter på gjestene.

– Halsa ungdomsråd har lånt oss hoppeslottet for anledningen, og dette er naturligvis veldig populært, forteller barnehagestyrer Margit Botten.

I tillegg til de rundt 20 ungene og ti ansatte her, vikarer inkludert, var også tidligere barnehagebarn – som nå er skoleelever helt opp i tiende klasse inviterte. I tillegg til foreldre, ordfører, rådmann og andre barnehagen har kontakt og samarbeid med.

Det er ikke mangel på leker, utstyr og noe å henge fingrene i på barnehageområdet. Her har de både ballbinge, huskestativ, vippeleker, slengdisse, «klatreslott» og mye mer. Og oppi Arntrøskogen like ovenfor barnehagen har de dessuten ei bu med bålplass/grillplass, og zipline, for å nevne noe.

– Ja, her er det veldig fint å leke, fastslår Solvår Skogen Sæterbø, som har vært vikar ved barnehagen i mange år. – Jeg synes det er veldig kjekt å være her, og det tror jeg ungene gjør også. Det er nok kjekt å ha ei bestemor her, smiler hun.

Ordfører og rådmann var opptatt i møter og kunne dessverre ikke komme, men enhetsleder for barnehagene i Halsa, Anita Henden, representerte også disse. Og etter at Botten hadde ønsket velkommen overrakte Anita både blomster og en pengegave pålydende 2000 kroner fra kommunen.

– Og det er bare dere som bestemmer hva dere vil bruke pengene til. Men tusen takk for at jeg ble invitert, det ble jeg så glad for, og jeg synes dere har pyntet veldig fint her i dag, sa Henden, og fikk flere fornøyde nikk fra de unge.

Når Margit etterpå spør hva ungene har lyst til å bruke pengene til, sier vesle Tiril at hun vi kjøpe dokkevogn – og hun får umiddelbart full støtte fra flere kompanjonger.

– Vet dere, da tror jeg nesten vi må kjøpe dokkevogn altså, smiler Botten.

En diger jubileumskake med bilde av barnehagen på hadde de også.

– Kaka er sponset av Fagforbundet, så det er vi takknemlige for, sier Botten.

Barnehagen hadde også øvd inn både sang og dans, så etter første «bordsetning» underholdt de gjestene. «Puppan te pappa» og «Ballongsangen» ble framført med glans, og naturligvis også bursdagssangen. Og alle hadde laget seg fine kroner for anledningen. For denne dagen har alle gledet seg til.

I ti år har barnehagen stått der, med liv og latter fra store og små. Og jevnt over er de alle godt fornøyde.

– Det eneste vi har savnet her er et møterom, og arbeidsplass for ped.-ledere. Men vi er så heldige at det nå er bevilget penger til dette, så i oktober starter arbeidet med utbygging. Ellers er vi veldig godt fornøyd med barnehagen vår, fastslår Botten.

Og etter en slik storartet jubileumsfest, og snart også nytt påbygg, er Valsøyfjord barnehage rustet på ti nye, gode år her på Hjeldnes. «Vi kan, vi vil og får det til», står det på et stort skilt på veggen. Og det stemmer, de får det til!

PS, stor bildeserie øverst i saken.