Kristiansen viser til leserbrevet som Anne Karin Sjøli hadde på trykk i Driva sist onsdag. Kristiansen reagerer på at Sjøli - som er personalsjef i kommunen - har stilt spørsmål ved om Kristiansen har gjort seg skyldig i tjenesteforsømmelse i forbindelse med ting han ble gjort kjent med om Aluscan i sin tid som rådmann.

"Som rådmann i Nesset kommune påregner jeg at du er kjent med påstander fra personalsjef Anne Karin Sjøli mot undertegnede som tidligere rådmann. Jeg viser her til hennes brev/innlegg i avisa Driva den 12.09.17, hvor hun fremsetter uriktige påstander mot undertegnede som grunnlag for kommunestyrets vedtak om oppsigelse i 2006. Sitat: gjorde han ikke jobben sin eller var det grov tjenesteforsømmelse. Sitat slutt.

Kristiansen viser i brevet til rådmann Klokset at Sjøli bevisst sår uriktige påstander om grunnlaget for oppsigelse, mot bedre vitende.

- Dette blir spesielt ille når dette bevisst blir "plantet" av kommunens personalsjef, som selvsagt vet hvorfor jeg ble oppsagt, og dermed vet at hennes hentydninger mot undertegende er direkte usanne.

- Som rådmann og dermed kommunens administrative leder, så påregner jeg at du ikke mener at det er akseptabelt at kommunens personalsjef, mot bedre vitende, "planter" uriktige hentydninger, som ikke kan oppfattes på annen måte enn å skade mitt omdømme. Det er videre klart at dette er et grovt brudd av en personalsjef, både i forhold til tillit, integritet, og de lover og regler hun er underlagt som offentlig ansatt. Videre er det etter min oppfatning, rimelig klart at hun er inhabil i saken, som tidligere ansatt i Aluscan og ARN-konsernet ved at hun er ansatt som personalsjef i Nesset kommune, da Nesset kommune er miljømyndighet, reguleringsmyndighet i sak om deponi.

Kristiansen avslutter brevet til rådmannen med å be om at hun som øverste administrative myndighet behandler hans henvendelse snarest da han ikke kan akseptere "de uriktige påstandene som er framsatt av kommunens personalsjef."

Rådmann Anne Grete Klokset hadde fredag ettermiddag ikke lest brevet fra Ernst Kristiansen og kunne slik ikke kommentere saken.