Sjøli hadde i forrige uke et leserbrev på trykk i Driva der hun oppsummerte hvordan hun og familien har oppfattet prosessene rundt deponisøknadene på Raudsand og måten Aluscan er blitt trukket inn i debatten rundt dette. I brevet framsatte Sjøli påstander som tidligere rådmann Ernt Kristiansen reagerte på i et brev til nåværende rådmann.

«Som rådmann i Nesset kommune påregner jeg at du er kjent med påstander fra personalsjef Anne Karin Sjøli mot undertegnede som tidligere rådmann. Jeg viser her til hennes innlegg i avisa Driva den 12.09.17, hvor hun framsetter uriktige påstander mot undertegnede som grunnlag for kommunestyrets vedtak om oppsigelsen i 2006, skriver Kristiansen.

I svarbrevet til Kristiansen viser Klokset til at hun tiltrådte som assisterende rådmann i Nesset kommune august 2013 og som rådmann fra 1. august 2016.

«De beskrevne forhold relaterer seg således til hendelser før min tid i kommunen. Innlegget er skrevet av Sjøli som privatperson og omhandler hennes tid i bedriften Aluscan, og ikke til hennes nåværende funksjon som personalsjef i kommunen. Jeg kan dessuten ikke se at Sjøli uttaler seg om grunnlaget for din fratreden som rådmann i 2006. Jeg nevner for ordens skyld at offentlige tjenestemenn har en vidtgående ytringsfrihet. Jeg kan ikke se at Sjøli på noen måte har overskredet grensene for ytringsfriheten.

Med hensyn til inhabilitet skal presiseres at Sjøli som personalsjef ikke har noen rolle i forhold til et eventuelt planarbeid fra kommunens side knyttet til nytt nasjonalt deponi, skriver rådmann Klokset til tidligere rådmann Kristiansen.