Grov vold:

Grov vold: "Voldsutøvelsen har karakter av overfall og mishandling, samt at den ble begått av flere i fellesskap", heter det i dommen som nylig falt i Nordmøre tingrett.Foto: Ingrid Ellevset

Brøt seg inn i skole

DNA-bevis felte gjerningsmannen.

En søndagskveld i mai ble det oppdaget at det hadde vært innbrudd ved Vistdal skole i Nesset kommune. Politiet foretok åstedsundersøkelse dagen etter. Det ble oppdaget at gjerningspersonen hadde banet seg adgang til skolen ved å ta ut et panel i en ytterdør og åpnet låsen fra innsida. Inne i skolebygget hadde han brutt opp fire dører og flere skuffer og skap. Han hadde også rotet til flere av rommene på skolen, og tatt med seg en bærbar PC, to Ipader, et Nikon-kamera og cirka fem hundre kroner i kontanter.

Politiet fant verktøy som mannen hadde lagt igjen. Det ble ikke funnet fingeravtrykk, men tilstrekkelig med hudceller til å fastslå DNA. Resultatet fra Folkehelseinstituttet og Kripos utpekte gjerningsmannen, som er i 40-åra og bosatt i Trondheim. I retten nektet han for å stå bak skadeverket og tyveriet. Retten mente likevel det ikke kunne være noen tvil, ettersom mannen ikke har noen annen tilknytning til skolen, og han har ikke vært der i lovlig ærend. Mannen er de siste tjue årene domfelt i alt 24 ganger for ulike forhold, i det vesentlige vinningsforbrytelser og befatning med narkotika.

Han ble i retten dømt til fengsel i 30 dager.

Siste nyheter

Wenche Myhre kommer

Står på Lady-scenen i Sunndal i juni.

Poengdeling for herrelaget

- Uavgjort på en dårlig dag, sier spillende trener Petter Giæver etter kampen mot Sparbu søndag.

- Det er luksus å bo i Halsa!

Mari Westad fikk drømmejobben.

Den gode julestemninga

De unike omgivelsene gjør Jul på Leikvin til noe mer enn et julemarked. Mange tok søndag turen til bygdemuseet for en smak av god, gammeldags julestemning.

Trenerduo leder damelaget i debutsesongen i 2 divisjon

Samarbeidsklubbene i Surnadal er svært glade for å ha fått på plass en trenerduo med høy kompetanse.

Krangel og feststøy

Politipatrulje grep inn.

Sjuåringen hadde lagt seg da han kjente at det luktet svidd

- Dra ut støpsler til ladere, advarer mamma.

Ny bygdebok før jul

Onsdag blir det offisiell lansering av band 2 av det nye bygdebokverket for Surnadal.

- Hele bobilen ristet, og alt ble kvitt

Ektepar fra Bud slapp med skrekken etter å ha fått kjenne på kreftene til snøskredet som traff E 136 lørdag ettermiddag.

Vil ikke i regjering med Frp

Gunn Berit Gjerde sterkt uenig med Venstre-ledelsen.

Stikk ut - på ski!

Nå kan du smøre skia og gjøre dem klare - snart starter årets Stikk UT! - ski. Sjekk alle lokale turene her!

Livet ved fjorden i årets "Leikvin"

Fjorden var vegen, fjorden var livet. Det lokalhistoriske årsskriftet Leikvin har i år som tema «Fjorden, dampen og hverdagen ved vannet».