Mange kom for å bli med på åpningen av den nye Extra–butikken i Eidsvåg torsdag. En svært fornøyd driftssjef for Coop Extra Møre, Vidar Schei, ønsket forsamlingen hjertelig velkommen til åpning av det han mener er Møre og Romsdals flotteste dagligvarebutikk, og sa noen velvalgte ord i anledning dagen før han foretok snorklipp og erklærte nybutikken for åpnet.

– Nå har butikken vært stengt i to og en halv måned, så vi har gledet oss skikkelig til endelig å kunne åpne. Nå er butikken både utbygd og renovert, så dette blir bra! Dette er en butikk vi er stolte av, og de ansatte har gjort en fantastisk jobb, de har stått på og jobbet både sene kvelder og netter for å bli ferdig.

Han retter en stor takk til alle som har deltatt i ombyggings– og renoveringsarbeidet.

– Åpningsdatoen var bestemt for åtte måneder siden, og alt har gått etter plana hele vegen. Så tusen takk til alle som har bidratt!

Fra Prix til Extra

Tidligere var dette Coop Prix, men har nå blitt en Extra–butikk. Driftssjefen forteller at Extra er en lavprisbutikk i Coop-kjeden med et stort vareutvalg – og som kjemper om kundene sammen med billigkjedene.

– Det er 5500 ulike varer i sortimentet, altså et stort utvalg til lavere priser. Så ja takk, begge deler!

Totalt er butikken rundt 250 kvadratmeter større etter utbyggingen, som ifølge Schei har kostet rundt 8 millioner kroner – i tillegg til nesten samme beløp i inventar og utstyr. Extra-kjeden er nå elleve år, og dette er Extra–butikk nummer 370.

– Dette er spennende, og vi har store forventninger til denne butikken. Grunnen til at det ble en Extra–butikk er først og fremst sortimentet, og vi skal også kjempe om prisene. Vi ønsker å være en butikk der folk får alt de trenger, både i midtuka – og kanskje noe ekstra godt og spesielt til helga, sier han.

Åpningstida er også utvidet; 07–23 på hverdager og 08–21 på lørdager.

Kaffe og kake i ny kaffekrok

Sjølbetjente kasser, der folk sjøl kan scanne varene sine har det også blitt, og butikken har dessuten både postskranke og ny kaffekrok.

Ved kaffekroken ble det servert kaffe og kake i anledning dagen, og en av dem som forsynte seg var Bodil Synnøve Bugge, som er fast kunde her.

– Dette har vi gledet oss til lenge, og butikken ble kjempebra! Den svarer absolutt til forventningene, sier hun.

Vi tar også en prat med en av de mange andre faste kundene, Hogne Frydenlund, som forteller at han også er medlemsvalgt og deltar i årsmøtet til Coop Orkla som representant for region Midt. Han er også storfornøyd.

– Kjempeflott! En Extra–butikk med større varelager er vi mange som setter stor pris på. Og det er spennende med de nye, sjølbetjente kassene, så det er også et løft for butikken. Jeg er glad for at Coop Orkla Møre satser så bra i Nesset, både her i Eidsvåg og i Eresfjord, sier han.

RBK-brød og Biola

Den aller første kunden i den nye butikken ble imidlertid Per Johan Svensli, som var innom for å kjøpe seg RBK-brød og Biola naturell. Han lot seg imponere.

– En skikkelig flott butikk, stor og romslig. Jeg synes det har blitt mye bedre enn før, sier han.

Og bak kassa satt Linda Haltvik, som straks fikk mye å gjøre etter hvert som køen raskt vokste innover butikken. Haltvik er en av alle dem som har stått på seint og tidlig, og hun er også fornøyd med resultatet.

– Kjempefornøyd! En stor og fin oppgradering fra det vi hadde tidligere, sier hun.

– Meget stort behov

Bjørn Krokdal, som er nestleder for styret i Coop Orkla Møre, synes oppgraderingen har blitt bra og sier at han generelt er tilhenger av å satse i distriktene.

– Denne utbyggingen viser at vi tør å satse i distriktene også. Og dette tror jeg blir bra, og ikke bare for Eidsvåg, men også for områdene rundt. Eidsvåg fortjener en slik butikk, fastslår han.

Dagens aller mest fornøyde var nok butikksjefen sjøl, Anne Marit Svensli, som har sett veldig fram til denne dagen.

– Dette var en sliten butikk med altfor lite plass, så det var et meget stort behov for oppgradering. Jeg har ventet så lenge på å få en ny butikk, og nå er jeg bare SÅ fornøyd med å ha fått en Extra-butikk, smiler hun.

Totalt er det 12 ansatte ved butikken, og butikksjefen forteller at samtlige har stått på skikkelig for å få ferdig butikken.

– Alle har gjort en knalljobb! Kundene har i alle fall ventet på denne dagen, det skal jeg love deg! Etter to og en halv måned med stengt butikk kan vi endelig ønske både gamle og nye kunder velkommen til den nye, fine Extra-butikken her i Eidsvåg!