– Vi har en betydelig vekst også i år, men ikke riktig i samme grad som i fjor. Men samlet sett er det historisk høy aktivitet i Rindalshytter, forteller daglig leder Per Ivar Hyldbakk.

Vi fikk være med prosjektleder Kjell Eithun opp i Tørsetmarka før helga der det er fullt arbeid med å sette opp atter et Lysthus.

Fra før står det allerede et ferdigbygd og solgt Lysthus i nabolaget, samt at Rindalshytter har satt opp ei visningshytte av typen Lysthus som er litt mindre i størrelse - et Lysthus 64.

Hytta har et bruksareal på 50 kvadratmeter og et bebygd areal på 64 kvm.

Plasseringen oppe på en ås gjør at en har utsikt til alle kanter – til Trollheimen i sør og til Skåkleiva i nord.

– Den hytta skal kanskje legges ut for salg etter hvert, og vi har smått planer for oppføring av en annen visningshytte av typen Gapahuk i det samme området, forteller Hyldbakk.

Arkitekturen på Gapahuk har blitt til i samarbeid mellom Rindalshytter og arkitektkontoret Snøhetta.

– Det er stor interesse for Gapahuk rundt om – til og med i utenlandske magasin. Det dreier seg jo om en litt mer eksklusiv hytte og ikke typisk slik folk flest kjøper. Men det er artig å kunne tilby noe for enhver smak og lommebok, synes Hyldbakk.

Den voldsomme aktiviteten har gjort at Rindalshytter har valgt å inngå samarbeid med Kvatro på produksjonskapasitet.

Rindalshytter investerer også i en ny produksjonslinje, blant annet med ei sag lik den de har på Kvatro.

– Dette vil innebære nye muligheter i samarbeidet, slik at vi og Kvatro kan ha gjensidig nytte av hverandres kapasitet når dette er nødvendig, sier Hyldbakk.

De vil få en liten stopp i produksjonen i tida før jul med montering av sag, og meningen er at den nye produksjonslinja skal kunne tas i bruk på nyåret.

Sjøl om Rindalshytter leverer hytter til hele landet, er det Østlandet og Midt-Norge som representerer de største markedene.

I snitt går det ut ei hytte hver tredje dag, og i løpet av de par siste åra har bedriften ansatt 15 nye medarbeidere for å møte etterspørselen.

Og Lysthus er altså en storselger. Det er en moderne hytte med vindu fra golv til tak på hver av langveggene, slik at en får gjennomlys i oppholdsrommene midt i hytta.

– Det er jo muligheter for skjerme seg med gardiner og persienner, men det viser seg at de fleste som kjøper Lysthus prioriterer lys og utsikt framfor skjerming, forteller Hyldbakk.

Disse vindusveggene har også skyvedører med utgang direkte til svalgang på begge sider av hytta, slik at grensene mellom inne og ute viskes ut.

I tillegg til vanlig Lysthus i bindingsverk, tilbyr de også fire versjoner i stavlaft.

Også hyttene i Retro-serien har store vindusflater slik at naturen på mange måter slippes inn i stua.

Rindalshytter bygger i flere hyttefelt i heimbygda, og også i nabokommunene.

For tida har de bestilling på fire nye hytter på Nerskogen. Tre av disse er Lysthus.

Hyldbakk ser ingen grunn til at etterspørselen etter hytter skulle gå ned, og finner god grunn til å se lyst på framtida for Rindalshytter.