Statens vegvesen lover at det i løpet av oktober skal være nyasfaltert veg på fylkesvegstrekninga fra Eidsøra til Toven.

I løpet av sommeren er vegbanen på fylkesveg 62 på strekninga fra Eidsøra til Toven i Nesset blitt stadig dårligere. Den rundt tre kilometer lange strekninga er preget av djupe spor som tidvis har vært direkte trafikkfarlig.

I løpet av oktober

Nå er det håp om at vegstrekninga får ny asfalt. Per Fladvad er vegvesenets byggeleder for asfaltering på Nordmøre og i Romsdal. Han var mandag på befaring på den aktuelle strekninga, og er ikke uenig i at det er greit at det nå kommer ny asfalt der.

– I løpet av et par uker skal strekninga være nyasfaltert. Det er planlagt ny asfalt over en tre kilometer lang strekning fra Toven og ned til Eidsøra.

Fått gjort mye

Vegvesenet har fått lagt ny asfalt på flere fylkesvegstrekninger på Nordmøre og i Romsdal i sommer. Fylkeskommunen bevilget tidligere i år 78 millioner kroner til formålet. En ekstrabevilgning har ført til at de har fått asfaltert en lengre strekning enn først planlagt på fylkesveg 65 i Rindal. Nå er det ifølge Flatvad lagt ny asfalt fra Bolme til grensa mot Trøndelag.

– Vi skal også asfaltere en strekning på gamle riksveg 70 ved Meisingset. Tilleggsbevilgninger fra fylket gjør at også en strekning fra Bæverfjord til Holten på fylkesveg 329 får ny asfalt. Der kommer vegen til å bli stengt i perioder mens asfalteringen pågår.

Også en strekning på fylkesveg 350 i Halsa, Åssletta - Megård skal asfalteres før vinteren kommer.

Stort etterslep

Avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen i Møre og Romsdal er glad for at politikerne har etterbevilget penger til asfaltering i år, men sier etterslepet fortsatt er stort.

– Vi trenger 130 millioner kroner i året bare for å opprettholde dagens nivå. Vi klarer ikke det med dagens bevilgninger.

Store prosjekt må vente

Kristin Sørheim (Sp) er leder i samferdselsutvalget i Møre og Romsdal. Hun sier politikerne bevilget 60 til 70 millioner kroner til asfaltering på fylkesvegene i år. I tillegg er det bevilget 50 millioner kroner til å forsterke vegbanen.

– Vi vet at dette er for lite. Vegvesenet trenger 130 årlige millionene bare for å opprettholde dagens nivå til asfaltering. I tillegg er det behov for bevilgninger til å forsterke og utbedre veger som skal asfalteres. Situasjonen er stort sett den samme på riksvegene. Jeg har tidligere sagt at det viktigste nå må være å satse på vedlikehold og vurdere å sette store nye vegprosjekt på vent. Vi har fått gjort mye i år, men etterslepet er stort. Fylkeskommunen får pengene som overføringer fra staten. Situasjonen framover avhenger av hvor mye penger vi til å bruke blant annet på asfaltering og vegvedlikehold, sier Sørheim.