Harald Storvik i Bergmesteren Raudsand sier det skaper misforståelser at mange ikke skiller arbeidet som pågår med å rydde opp i eksisterende deponi, og planene om et deponi for farlig avfall som ligger noen år fram i tid.

Storvik er overrasket over innvendingene på forhold som går på å avslutte deponiet som i dag ligger i dagen. For et par uker siden var Miljødirektoratet på befaring i området sammen med representanter fra Real Alloy og Bergmesteren Raudsand.

– Der ble det konstatert at Miljødirektoratet har gitt tillatelse til deponering av storsekkene som ligger der. Staten har gitt tillatelse til å fylle opp både personsjakta og malmsjakta med avfall. Isola-rapporten utløste redsel blant folk. Direktoratet vil komme til Nesset for å informere om påstandene i rapporten på eit seinere tidspunkt.

Det var opprinnelig meningen at Norconsult skulle ha konsekvensutredningen klar til 20. oktober. Storvik sier utredningen ikke kommer før i månedsskiftet oktober/november.

- Vi er i dag blitt oppdatert fra Norconsult at KU ikke vil være ferdig 20 oktober som avtalt og de har bedt om ny frist til 31 oktober. Med bakgrunn i Norconsults forespørsel og ønske om en best mulig kvalitet på arbeidet som utføres. Utredningen vil når den er ferdig bli oversendt planansvarlig i Angvik prosjektering for ferdigstillelse av reguleringsplanforslaget. Dette vil så bli oversendt kommunen som er planmyndighet med kopi til Miljødirektoratet og Miljø og Fiskeridepartementet som avtalt med disse. Den vil da være offentlig og planmyndigheten vil da saksbehandle denne og legge den ut til lovmessig høringsrunde.