(Sunndal – Vestnes Varfjell 4-5)

Vanligvis så hjemmesterke Sunndal skulle «bare» plukke tre poeng i sesongens siste kamp mot Vestnes Varfjell. Da ville sesongen vært godkjent, mener Ruud Ramsli. I stedet sprakk det fullstendig på Sande. Og med det var sesongen 2017 over. Sunndal-treneren mener klubben bør gå for opprykk neste sesong.

Det er enda ikke avklart hvem som trener Sunndal neste sesong. Ifølge Torgeir Ruud Ramsli kommer det et nytt tilbud til ham innen kort tid fra styret i Sunndal Fotball. Det er tilbakemeldingen han har fått. Men det er ikke sikkert at han takker ja.

– Tidligere år har det vært mye: «Henge med i toppen», «best mulig» og «de tre beste». Nå kunne jeg egentlig tenkt meg å hatt en spillergruppe som kunne ha stukket frem «kassa» og sagt at vi skal vinne denne divisjonen, for det synes jeg er på tide. Da må vi enten forbedre oss vi som er her, gjennom vinteren, og så må vi kanskje ha litt forsterkninger. Det er en forutsetning for meg for å fortsette, at vi har et lag som jeg mener kan rykke opp, sier Ruud Ramsli.

– Hvor langt unna er du å ha det laget?

– Ikke så veldig langt unna. Nå er jo KBK 2 borte, samtidig som at det er en trøst at Træff ikke kommer ned. Slik som vi ser det nå så har KFK en sterkere stall enn oss. Mer rutine. Jeg vil ikke si at vi er en opprykksfavoritt i dag, nei. Men vi er ikke så langt unna. Hadde vi fått inn to eller tre spillere så mener jeg at vi burde gå for det, ja. Men da må vi ha noen som forsterker laget, svarer han.

– Tor Erik (Torske) og?

– Nei, si det. Hehe. Nei, men jeg ser for eksempel de som flytter til Trondheim. De ender opp på andrelagene til 2. divisjonslagene. Jeg har spilt for 2. lag selv, både i Molde og Hamar, og jeg kan ikke forstå at det kan være artigere å spille for Nardo 2 eller Byåsen 2 foran ti tilskuere eller enda verre, enn å være god på Sunndal, kjempe om opprykk, score 10-15 mål og spille foran 150-200 på Sande. Det er greit at de må kjøre bil, men for meg så hadde det kommet til å vært mye artigere som fotballspiller, for jeg hadde ikke hatt noen glede av å spilt for 2. laget til de i Trondheim. Men, de om det. Klart, det er jo Vegard Ledal, Erik Rotlid og Erik Rudi. Slike spillere. Jeg tror, fotballmessig, hadde det vært mye artigere for de å spille for Sunndal. Det hadde blitt mer reising. Det hadde det. Men de er tross alt her hele sommeren likevel. Vi får prøve oss på de og så får vi se om det er noen som er interessert, sier Ruud Ramsli.

– Føler du at du og styret er på samme bølgelende?

– Ja, det tror jeg vi er. Det har vi vært enige om siden jeg ble ansatt, at vi skulle opp. Men vi har liksom ikke sagt akkurat når det skulle skje. Men jeg synes det er på tide neste år. Jeg tror ikke sjansen blir større om man venter. Hvis vi skal ha en sjanse til å rykke opp, må det bli neste år, tenker jeg. Og da må man prøve å sette inn litt ressurser på det. Hvis det er det klubben vil, og det har den signalisert at den gjør. Og da mener ikke jeg at vi skal bruke så mye penger og slike ting. Det er ikke noe med det. Jeg synes ikke man skal tjene penger på å spille i 4. divisjon. Men vi burde kanskje jobbe litt for å prøve å få tak i litt folk, sier han.

– Mørkeste kampen i år

På banen leverte Sunndal sin mørkeste kamp for året. Ruud Ramsli godtok på en måte 0-8-tapet for KBK 2 tidligere i høst. Men 4-5 for Vestnes Varfjell – på Sande stadion -  var mye verre. Gjestene ledet 2-1 drøye kvarteret før pause, men to kjappe scoringer av Petter Blekken Melkild og Chrisander Nyland sørget for Sunndal-ledelse, før Elling Olafsen, åttemålscoreren fra kampen mot Eidsvåg i midtuken, utlignet i omgangens siste minutt.

– Vi går opp til 3-2 rett før pause selv om vi leverte en veldig svak omgang. Da skulle vi kanskje vært litt mer smarte og lagt oss litt bak og vært litt tryggere. Men det er veldig «shaky» hele kampen. Det er farlig nesten hver gang de er i angrep. Selv om de er veldig lite i angrep så er det utrolig farlig, oppsummerer Sunndal-treneren.

Eivind Lervik satte ballen i eget mål etter timen, før Olafsen sørget for 5-3 til Vestnes Varfjell fra krittmerket drøye sju minutter før slutt. På overtid pyntet Erik Ruud Ramsli litt på resultatet med Sunndals fjerde scoring. Målene var kun det positive å ta med seg videre ifølge storebror Torgeir.

– Nei, hvor skal man begynne? Jeg synes vi spiller med hodet under armen under hele kampen. Vi gjør så veldig mye rart. Taktisk sett og sånn... veldig, veldig skuffet, egentlig. Det må jeg si. Vi slipper tross alt inn fem mål mot et lag fra nedre halvdel. Jeg skal ikke kritisere Vestnes (Varfjell), for de gjorde det de skulle og scoret på de sjansene de fikk. Må bare gi ros til de. En ting er å slippe inn fem mål på hjemmebane, men mot et sånt lag, det er jo katastrofalt, sier en skuffet trener.