Guro Reiten og Lillestrøm er vinnere av Toppserien 2018, to runder før slutt. Det ble klart etter Lillestrøms 3-1-seier borte over Kolbotn søndag.

Onsdag tok de seg videre til kvartfinalene i Champions League, etter 3-1 sammenlagt over danske Brøndby. Søndag kunne en flott uke krones med seriemesterskap – klubbens fjerde strake, og Reitens aller første.  Oppgaven var klar før kampstart: Lillestrøm lå åtte poeng foran Avaldsnes før helgens runde, og trengte kun ett poeng for å sikre seg gullet.

Reiten serverte

Kolbotn satte en støkk i gullsultne romerikinger da de tok ledelsen på Sofiemyr etter 33 minutter ved Karina Sævik. Hjemmelaget var fullt på høyde med serielederen under hele kampen, og kunne satt inn flere mål bak Cecilie Fiskerstrand i LSK-buret.

Men Lillestrøm svarte kun fire minutter senere. Hovmester Guro Reiten sendte en strøken pasning mellom to Kolbotn-forsvarsspillere, og alene med målvakten gjorde Emilie Haavi ingen feil.

Reiten og Haavi sto også bak gjestenes andre scoring. Og den var ikke langt unna en tro kopi av Lillestrøms første scoring. Førstnevnte viste igjen sitt overblikk og tredde igjen flott gjennom Haavi som skjøt via vertenes keeper og opp i nettaket. Lillestrøm-spillerne jublet som om kampen allerede var over. Ti minutter gjensto. De nærmet seg gullet.

Under ett minutt på banen

Kampen og seriemesterskapet skulle avgjøres med et solid punktum.

Innbytter Ingrid Kvernvolden hadde kun vært på banen i under ett minutt før hun satte inn LSKs tredje og siste mål for dagen. Igjen var Reiten og Haavi involvert i oppbyggingen av målet. Reiten fant en stormende Haavi på vei inn mot sekstenmeteren. Hun slo ballen direkte inn mot bakre stolpe, der Kvernvolden satte bredsiden til og sendte ballen, også hun, opp i nettaket. En flott scoring av gultrøyene.

Lillestrøm-spillerne samlet seg i en ring etter kampslutt, før de takket de tilreisende fra «Kanari-fansen», Lillestrøm-supporterne. Klubbens fjerde strake seriemesterskap var et faktum.