Lørdag kveld og natt var mannskap fra Sunndal Røde Kors hjelpekorps ute i Sunndalsfjella for å hjelpe en dame som hadde skadet foten sin og ikke klarte å ta seg ned igjen ved egen hjelp.

- Oppdragsgiveren vår var AMK-sentralen, og alarmen hos oss gikk rundt klokka 19 lørdag kveld, forteller operativ leder i Sunndal Røde Kors, Daniel Botnvik.

Mannskaper tok seg opp til pasienten i det vanskelig terrenget og i bekmørket for å stabilisere og klargjøre henne til transport. Dette var i Linndalen, på cirka 1100 meters høyde.

Vedkommende skal ikke ha vært hardt skadet, men greide altså ikke å ta seg ned ved egen hjelp.

- Det var periodevis mye vind og nedbør, så været stoppet helikopteret. Men heldigvis klarte luftambulansen å ta seg inn i området på 4. forsøk, noe som sparte oss for mange timer med bæring. Da helikopteret kom var vi forberedt på å begynne å bære henne ned fra fjellet, sier Botnvik.

Helikopteret fraktet pasienten ned til Røde Kors sin base i Linndalen. Mannskapene fra hjelpekorpset som var ute med pasienten fikk dermed en kjærkommen påskjønnelse i form av å få sitte på helikopteret ned fra fjellet igjen.

- Pasienten ble så fraktet fra basen og inn til legevakta i Oppdal, opplyser Botnvik.

Aksjonen ble avsluttet rundt klokka 03.30 natt til søndag.