Gulstripeaksjonen som kjemper for utbedring av E39 mellom Betna og Stormyra har sendt brev til fylkeskommunene i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag med klar beskjed om at de ikke godtar mer venting. De hadde et håp om at det var avsatt penger til strekninga på neste års statsbudsjett, men ble skuffet. Her er brevet:

Vilde, Inhe og Andreas skal også i vinter stå ved E39 for å gå på skolebussen. Da er bestemor og bestefar gode å ha. For de må følge barna dit, trafikken suser nemlig forbi i godt over 80 kilometer, de store bilene er jevnt over større enn de var for noen år tilbake og trafikken har økt med 8% det siste året. Veien, E39, har derimot ikke vokst.

Det oppleves farlig å ferdes på E39 mellom Betna og Stormyra i Halsa og Hemne. Denne raskeste veien mellom mørebyene og Trondheim mangler gulstripe på lange strekk.

Oppstart av prosjektet har vært lovt siden 2016-2017 (handlingsprogrammet/NTP). I husene langs veien har folk venta på penger til oppstart, og har slått seg til ro med at når de ikke kom i år, så blir det neste år.

Men det kom ingen penger i noen av årene 2016-2017.

Høsten 2016 tok kvinnene affære og begynte å strikke gulstripe sjøl og aksjonerte på sitt vis. Det vokste fram et voldsomt engasjement da Facebooksida “Oppstart E39 Betna-Stormyra i 2017” ble oppretta som en del av aksjonen. På kort tid fikk facebooksida støtte fra godt over 500 medlemmer. 13 ordførere, 3 næringsforeninger og Norsk Lastebileierforbund v. Roar Melum signerte sammen med Gulstripeaksjonen et opprop publisert i forkant av arrangementet “Gulstripa ser Rødt” den 10.februar 2017.

April 2017 fikk vi gledelig budskap med NTP-lekkasje om oppstart i 2018. Vi var glade og håpefulle helt fram til torsdag 12.oktober.

Forslaget til statsbudsjett har gitt oss horn og hale.

Vi er fryktelig forbanna. Gulstripekjolene går snart opp i sømmene i takt med at musklene vokser.

Vi godtar ikke mer venting!

Med vennlig hilsen

For GulstripeAksjonen

Tora Vaagan Hofset