Det er van der Loo som er dirigent og produsent for forestillingen – slik han også var da «Which Witch» blåste fletta av publikum i Hovshall for to år siden.

«En storslått og dramatisk forestilling. Dette er et glimrende eksempel på at kulturelt samarbeid på tvers av kommuner har stor verdi, og gir enorm glede for både medvirkende og publikum», skrev Driva etter forestillingen.

Ikke et stolsete i Hovshall var ledig den gangen. Nå løftes det på nytt i flokk – over kommunegrensene – for å gi publikum i Sunndal, Surnadal og Halsa en fantastisk opplevelse. «The Beatles konsert» har premiere på Sunndalsøra kommende lørdag, og kan deretter oppleves i Halsahallen lørdag 28. oktober og i Storstuå i Surnadal kulturhus kvelden etter.

– Which Witch var så vellykket at vi hadde lyst til å gjøre noe slikt igjen, forteller van der Loo, som har erfaring fra større oppsetninger fra heimlandet Nederland. Han er både primus motor og fellesnevneren i det hele; som dirigent for Sunndal musikkforening og Halsakoret, samt tidligere dirigent for Sangkoret Tormod. I all hovedsak er det de samme involverte også denne gangen. På forestillingen i Hovshall lørdag deltar også dansere og et barnekor fra Sunndal kulturskole. Til sammen er det rundt hundre involverte, noen færre til konsertene i Surnadal og Halsa. Solistene er blant distriktets fremste; John Rasmus Leinum fra Sunndal og Øyvind Hassel Weiseth fra Halsa – sistnevnte tidligere student ved Paul McCartneys egen skole LIPA i Liverpool. Peter Wergeni (saksofon), Torgeir Andresen (trompet), Igor Melanuyk (piano) og Trygve Leinum (piano) er også med.

– Vi har jobbet hardt, og håper på like godt resultat nå som forrige gang, sier dirigenten. Han legger til at den siste musikkøvingen før konserten mandag kveld lover godt for konserten.

Det mener også Guri Leinum i musikkforeningen. Hun sier at det er noe helt spesielt å delta i slike store forestillinger med så mange involverte. Mye tid går til øving, men man får mye tilbake, også sosialt. Det er både inspirerende og utviklende å være med.

– Nå gleder vi oss, og vi håper og tror at dette skal bli bra, sier hun. Torsdag blir det felles øving for de involverte, før generalprøve fredag.

Det er stykke fra Which Witch til Beatles. Van der Loo forklarer:

– Det er flere årsaker til at valget falt på Beatles. Etter en klassisk Which Witch hadde vi lyst på litt variasjon. Vi vurderte både Phantom of the Opera og Les Misérables, men fant ut at de var svært kostbare å sette opp, i likhet med Which Witch. Denne gangen hadde vi et ønske om å kunne sette opp forestillingen flere ganger, og dermed gi flere muligheten til å oppleve den. Etter å ha vært i kontakt med en del kor rundt om fikk jeg høre om et Beatles-prosjekt som hadde vært satt opp på Sørlandet, med arrangement for både kor og korps, og som vi kunne få kjøpe for en grei sum.

Beatles er et band mange har et forhold til. Ifølge dirigenten passer musikken godt for korps.

– Det høres ut som Beatles, men som vi sier i et ordtak i Nederland; de har fått en annen genser på!

Nå gleder han seg til å presentere det hele for publikum. Og han lover at det er mye å glede seg til.

– Noe av det vil også være mindre kjent, blant annet har vi med en vuggesang skrevet av Paul McCartney – som framføres av solist og seksti korsangere, blant dem et barnekor, sier dirigenten.

Han nevner også arrangementet på Yesterday, som han sjøl ble veldig overrasket over å høre første gang, samt avslutningen på konserten, som blir et medley med tre kjente låter; Help, She loves you og A hard day's night.

– Da blir det full guffe, med både kor og korps, lover han.