Den lenge etterspurte konsekvensanalysen for deponiløsninger på Raudsand (KU) skal presenteres i Nessethallen, torsdag 30. november. Også Risiko og Sårbarhetsanalysen (ROS) skal presenteres.

Daglig leder Harald Storvik i Bergmesteren AS sier det er fagfolkene som har utarbeidet analysen som også skal presentere den. Storvik skal være til stede på møtet, men sier han ikke skal ha annen aktiv rolle enn å besvare spørsmål.

– Når KU er klar skal Angvik Prosejektering ferdigstille forslaget til reguleringsplan som skal oversendes Nesset kommune som planmyndighet. De vil da behandle denne med KU og ROS og legge dette ut til offentlig høring. Da vil alle ha anledning til å komme med høringsuttalelser.

Storvik sier Bergmesteren har valgt å gå ut med KU og ROS før den legges ut på høring for å gi de som ønsker det ekstra god tid på å sette seg inn i de ulike problemstillingene som omtales i de enkelte rapportene. Dette er omfattende dokumenter med mange underlagsrapporter. Klima og Miljødepartementet vil samtidig få dokumentene, opplyser Storvik.

SIGMUND TJELLE