Det ble i Nordmøre tingrett nylig avsagt dom mot to unge surnadalinger; den yngste i tenåra og den eldste i begynnelsen av 20-åra.

Natt til 17. mai befant de to seg i nærheten av eiendommen til en politibetjent i Surnadal. En tid forut for hendelsen hadde politimannen under utførelse av tjeneste vært i kontakt med de to unge mennene, og de bestemte seg for å stoppe ved eiendommen hans. Der kastet de en trampoline ned en skråning, slik at sikkerhetsnettet på trampolinen ble ødelagt.

I tingretten avga begge de to unge mennene en uforbeholden tilståelse. Tingretten mener handlingen til en viss grad bar preg av å være en impulshandling. Det pekes i formildende retning på at skadeverket er av begrenset omfang.

I skjerpende retning vekta retten at de to oppsøkte politibetjentens hjem og at skadeverket også rammet mannens samboer og sønn.

Ettersom den yngste var under 18 år da han begikk handlingen, kom retten til at det skulle reageres med betinget fengsel i 18 dager med en prøvetid på to år. Uten tilståelsen ville den unge mannen ha fått en straff på 27 dager betinget fengsel.

Den andre mannen ble dømt til betinget fengsel i 21 dager. Uten tilståelsen ville han fått 30 dager betinget fengsel.

De to ble også dømt til å betale en erstatning på 2000 kroner for skadeverket. De to er solidarisk ansvarlige for erstatningskravet.