Det var en oktoberkveld i 2016 mannen i 50-åra fra Nesset kjørte bil i Gjemnes kommune, til tross for at han var påvirket av alkohol. Han hadde heller ikke førerkort. Ferden endte med utforkjøring. Bilen ble stående fast i et autovern. Mannen var sterkt beruset. Blodprøve tatt en halv time etter hendelsen viste at han hadde en promille på 2,57. En time seinere var promillen 2,47.

Det var to personer med i bilen. Begge fortalte etter hendelsen at det var mannen i 50-åra som hadde sittet bak rattet. Sjøl nektet han for dette, og forklarte til politiet at han hadde ligget i bagasjerommet under kjøreturen.

– Retten fester ingen lit til tiltaltes forklaring om dette, heter det i dommen.

Mannen hadde heller ikke førerkort.

– Kjøringen skjedde over en strekning på cirka tre mil. Tiltalte var sterkt beruset. Det dreier seg (...) om en meget alvorlig overtredelse av vegtrafikkloven, understreker Nordmøre tingrett.

Seinere samme måned var mannen på Molde sjukehus. Han var sterkt beruset, og politiet ble tilkalt for å hente mannen. Han ble bragt til drukkenskapsarresten. Politiet ble etter hvert bekymret for mannens tilstand, og tok ham med til legevakt for undersøkelse. Etterpå gjorde mannen motstand da han skulle settes inn i politibilen. Han la seg på tvers i baksetet og sparket i retning hodet til en av politibetjentene.

Tingretten påpeker at begge de to forholdene kvalifiserer til ubetinget fengsel.

Mannen er straffet seks ganger tidligere, siste gang i 2007, da han ble dømt til fengsel i 60 dager blant annet for overtredelse av vegtrafikkloven.

– Sjøl om de tidligere domfellelsene ligger noe tilbake i tid, tillegges de noe vekt i skjerpende retning ved straffutmålingen, påpeker retten.

I tillegg til fengselsstraff ble mannen også ilagt en sperrefrist på tre år for erverv av førerrett for førerkortpliktig motorvogn.