En rotte utstyres med et kamera og sendes ned i byens undergrunn.

En bevæpnet mann har forskanset seg i en leilighet etter en finansskandale.

En kioskeier stiller et spørsmål for mye.

Og noe virkelig stort er ventet å skje klokka 12.47.54.

"Grünerløkka" er en samling fortellinger om mennesker og dyr i et av våre mest populære og særpregede nabolag. Carl Johansen har skrevet om menneskene du ser hver eneste dag - og de du sjelden legger merke til. Noen lever intenst i storsamfunnets flomlys, andre i fattigdom og stummende mørke, og noen må ta til takke med sine helt usedvanlige, ordinære liv.

Forfatteren kommer til heimstedet Sunndal for å snakke om boka. Svein Sæter intervjuer på biblioteket onsdag kveld. Tirsdag kveld besøker forfatteren biblioteket på Tingvoll.

Carl Johansen er oppvokst i Sunndal, men i dag bosatt i Oslo. Men bakgrunnen fra et lite lokalsamfunn har han lenge ønsket å skrive en bok som dette; samle små fortellinger som alle henter handling innenfor et avgrenset geografisk område. Forfatteren kjenner Grünerløkka godt, etter å ha bodd i bydelen i en årrekke.

Johansen gjorde seg bemerket med den kritikerroste debuten Skinn (2011), en roman om ensomhet og overlevelse i informasjonsalderen. Han har jobbet flere år i politikk og organisasjonsliv.

Grünerløkka er hans andre bok.