På møtet til kvinnenettverket til Arbeiderpartiet som ble arrangert i Molde mandag kveld, holdt Else-May Botten innlegget «I maktens korridorer». I forbindelse med #metoo-kampanjen fortalte hun blant annet om egne opplevelser.

– Vi går ikke fri vi som er politikere heller. Trakasseringen er ikke knyttet til partiarbeidet, men vi møter jo mange fra organisasjoner og næringslivet, sier Botten til Rbnett.

Else-May Botten sitter i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Sa fra om tekstmeldinger

Hun har selv fått uønskede tekstmeldinger og en av tekstmeldingene med seksualisert innhold viste hun fram under møtet. Den fikk hun på nyttårsaften fra en mann hun kun hadde et arbeidsforhold til.

Botten tok kontakt med lederen i firmaet han jobbet for. Mannen sluttet etter dette å sende henne meldinger, men det fikk ingen konsekvenser for stillingen hans i firmaet.

- En ekstremt viktig sak

Og på et møte i India for Stortingets næringskomite, opplevde hun at en møtedeltaker overleverte henne et kjærlighetsbrev midt i møtet.

– Personene som gjør sånn er spredt over alt, og gjør det gjerne overfor mange. De eier ikke skamvett. Og hvis de aldri får tilbakemeldinger, går de bare videre på samme måten, sier Botten.

– Ta det opp

Hun håper og tror #metoo-kampanjen vil bidra til å redusere seksuell trakassering.

– Kampanjen vil bidra til at terskelen for å si fra vil bli lavere. Og at de som sier fra lettere vil bli hørt. Problemet har vært at de som har sagt fra har blitt hengt ut, mens de som trakassererer kan ha vokst i organisasjonen de jobber i. Kampanjen kan være med på å skape frykt hos de som har gått over streken, når de vet de kan bli tatt.

– Hva er ditt råd til andre kvinner som opplever dette?

– Ta det først opp med den det gjelder. Det har jeg gjort selv. Og hjelper ikke det, så gå til ledelsen. Det er viktig at de som trakasserer blir fratatt oppgaver der det gis mulighet for slik oppførsel, kanskje særlig i forbindelse med arrangement der det er alkohol inne i bildet.

Denne saka ble først publisert i Romsdals Budstikke.