En mann bosatt i Kristiansund la i mars i år ut på en kjøretur som var til fare for både andre og ham selv. Før han satte seg bak rattet i en romsdalskommune hadde han inntatt blåvalium. Ferden gikk i retning Trondheim. Da han kom til rundkjøringen på Atlanten kjørte han bilen opp på midtrabatten slik at kjøretøyet punkterte. Han fikk skiftet dekk, og fortsatte ferden.

Da han kom til Straumsundbrua sovnet mannen bak rattet, og kjørte inn i autovernet slik at bilen ble skrapet opp langs sida. Etterpå stoppet han i en busslomme, og sov der til neste morgen da han ble vekket av en person. Han kjørte da til ferjeleiet på Kanestraum. Politiet, som hadde blitt varslet i mellomtida, kom til stedet og pågrep mannen.

Blodprøve viste utslag på diazepam over lovlig verdi.

Mannen forklarte at han ikke følte seg ruset under kjøringen, men at han ikke var seg selv. Etter hendelsen på brua skjønte han at han ikke kunne kjøre videre. Han kan ikke huske når han inntok blåvalium forut for kjøringen.

Kjøring med ruspåvirkning tilsvarende mer enn 1,2 alkoholpromille straffes som hovedregel med ubetinget fengsel. I skjerpende retning vektlegger Nordmøre tingrett at mannen kjørte bil over enn lang strekning og med en høy påvirkningsgrad.

- Det er videre skjerpende at kjøringen medførte to trafikkuhell, og at tiltalte valgte å kjøre videre etter det første trafikkuhellet. Kjøringen medførte fare for både tiltalte selv og andre trafikanter, heter det i dommen.

Mannen fikk seks dager strafferabatt for tilståelsen. Han ble dømt til fengsel i 21 dager, og må i tillegg betale en bot på 7500 kroner.

Han mister også retten til å føre motorvogn i to år, og må avlegge ny førerprøve for å få førerretten tilbake.