– I dag har niende trinn stekt vafler for alle elevene her ved ungdomsskolen. Vi håper at elevene ved skolen tar med seg godfølelsen herfra og gjør noe positivt for sine nærmeste når de kommer hjem etter endt skoledag. Det sa MOT-coach Kjersti Ramsøy-Halle til de frammøtte i kantina ved Sunndal ungdomsskole under markeringa av den årlige MOT til å glede-dagen i lunsjpausen i går.

Også MOT-koordinator Hege Torsmyr sier seg veldig godt fornøyd med gjennomføringen av torsdagens arrangement. MOT-coacher og unge MOTivatører står sammen bak dette arrangementet. De som er med er høytidelig valgt blant elevene fra hvert enkelt klassetrinn.

– Vi har MOT-økter på alle trinn for første gang dette skoleåret. MOTivatører kommer ikke inn før på 9. trinn, så det er kun 9. og 10. som har slike, sier Hege til Driva.

MOT til å glede-dagen har blitt en årlig begivenhet, og handler om å skape og spre glede. Ungdom fra MOT-skolene besøker og gleder mennesker i sitt lokalsamfunn gjennom ulike «glede-aktiviteter». Mottoet for dagen er å skape glede med enkle midler. Ca 65.000 ungdommer markerer dagen på sin skole, og blir en viktig synliggjøring av MOTs budskap lokalt.

Det viktigste stikkordet for MOT til å glede-dagen er: TENK ENKELT! Gled mannen på gata, gode venner, naboen, bestemor på aldershjemmet, farfar som sitter alene, klassekamerater, kolleger eller barna i barnehagen. Gi en hjelpende hånd, måk litt snø eller fei gata, gå et ærend for noen, arrangere sms-kurs, pc-kurs eller kortspill på gamlehjemmet. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, et nikk og kanskje til og med en klem til noen som trenger det.

MOT ønsker å bidra til å skape varmere og tryggere miljøer. Det kan koste litt mot å gjøre noe ekstra for å spre litt glede, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor!