For å ha god plass til oppbevaring av material og utstyr setter byggmester Øyvind Svinvik opp et lager på industritomta si i Røtet. Et stort løft for et lite firma med tre ansatte, men med stor egeninnsats og gode leverandører er bygget snart ferdig til bruk. Svinvik bygger såpass stort og på en slik måte at han på sikt kan produsere elementer under tak. Elementer han kan bruke på byggeoppdrag enten det er hus eller hytter. Lagret står på ei 600 mål stor tom i industriområdet i Surnadal. Svinvik ser stort potensial i å utvikle tomta på mange måter, men akkurat nå konsentrerer han seg om å få lagret ferdig og tatt i bruk.

– Tomta kan noen ganger virke litt stor, men jeg tror jeg skal klare å utnytte den til noe positivt, sier Svinvik.

I tre og et halvt år har han eget byggefirma med tre ansat- te, derav en lærling. Omsetnin- ga ligger rundt 4,5 millioner kroner i året. Byggmester Øyvind Svinvik AS reiser hus, hytter og restaurerer og renoverer. Firmaet har også en gravemaskin og traktor for å kunne ta enkel fundamentering. Svinvik ser han kunne hatt flere ansatte og tatt flere oppdrag, men han velger å skynde seg langsomt. Byggmesteren er opptatt av kvalitet og at de ansette må være like kvalitetsbevisst og ha samme motivasjon for å gjøre en ordentlig jobb som ham.

– Det ligger en glede i å gjøre jobben ordentlig og nøyaktig, sier Svinvik.

Lang erfaring

Svinvik har stort sett hele sitt voksne liv jobbet som snekker hos ulike byggmestre. Men de siste ni årene før han startet eget firma var han byggfaglærer på Surnadal videregående skole. Det trivdes han veldig godt med. Både det å lære ungdommer et fag, og det å være en del av et større miljø og ha gode kolleger. Men med kortest ansiennitet måtte Svinvik forlate skolen da det blei elevnedgang til linja.

– Nå stortrives jeg med å drive eget byggefirma, sier Svinvik.

Tegner sjøl

Byggmesteren tegner også hus og hytter eller tegner om plantegninger etter kunders ønske. Å drive et lite firma som har mye å gjøre krever sitt. Både kvelder og helger må tas i bruk fra tid til annen for å bli ferdig. Men Svinvik er fornøyd med tingenes tilstand.

– Firmaet går bra, jeg får bygget et lager og har ei stor industritomt med stort potensial, sier Svinvik.